Épületdiagnosztika - Nedvesség, hőmérséklet és páratartalom vizsgálat

Hőkamera, műszeres nedvességmérés, mobil adatgyűjtés, egyéb energetikai mérések


Műszeres épületdiagnosztika

Hőkamera - építészeti problémák

Hőkamera - gépészeti és egyéb hibák

Műszeres diagnosztika díja, árjegyzék

Épületek, szerkezetek nedvességmérése

További épületdiagnosztikai mérések

Mobil adatgyűjtés

Energiahatékonysági számítás

Kötelező gépészeti felülvizsgálatokPáratartalom - Nedvesség - Hőmérséklet - Miért fontos a mérés?

Az épületen belüli vizesedés, penészesedés megjelenésekor nem minden esetben dönthető el egyértelműen, hogy mi okozza a problémát. Műszeres mérés segítségével meghatározható, hogy a nedvesség a magas páratartalomra vagy a szerkezeten belüli vizesedésre vezethető vissza.

NEDVESSÉGMÉRÉS

A mikrohullámú eljárással működő nedvességmérő műszerünk alkalmas a falszerkezetek belsejében lévő esetleges nedvesség bontásmentes eljárással történő kimutatására. A víztartalmat, nedvességet - a mérendő közegtől függően - mintegy 20-30 cm mélységben tudjuk kimutatni.

 • Az építészeti szerkezetek nedvességtartalmát többféle nedvességmérő műszerrel vizsgáljuk
  • Felületi nedvesség mérése vakolt és fa szerkezeteken
  • Szerkezeten belül - 20-30 cm mélységben - lévő nedvesség mérése mikrohullámú műszer segítségével, így az épületdiagnosztika során lehetőség nyílik a hidegburkolat vagy homlokzati hőszigetelő rendszer alatti takart szerkezetek nedvességének a megállapítására

A mikrohullámú eljárással működő nedvességmérő műszerünk alkalmas a falszerkezetek belsejében lévő esetleges nedvesség bontásmentes eljárással történő kimutatására. A víztartalmat, nedvességet - a mérendő közegtől függően - mintegy 20-30 cm mélységben tudjuk kimutatni.

Levegő hőmérséklet és páratartalom elemzés

 • Harmatponti hőmérsékletszámítás, harmatpont detektálás - az egyes szerkezetek hőmérsékletének és a páratartalom függvényében meghatározásra kerül harmatpont
 • A belső tér levegő hőmérsékletének és páratartalának mérése és regisztrálása
A levegő hőmérsékletének és páratartalának több napon keresztül történő mérése és regisztrálása lehetőséget ad a hibák feltárására és a megfelelő intézkedési terv kidolgozására.

HŐKAMERÁS VIZSGÁLATOK

A hőkamera a látható fény helyett az infravörös hullámokat jeleníti meg.
Az összes anyag, aminek a hőmérséklete -275 °C (azaz az abszolút nulla kelvin) felett van elektromágneses energiát sugároz. A sugárzott elektromágneses energiát - amelynek egyik fajtája az infravörös (IR) sugárzás - a hőkamerák képpé alakítják, így egy fényképen jelenik meg az adott anyag által kibocsátott elektromágneses sugárzás, elemezhetővé válik a hőmérsékletkülönbség.

A hőkamerás - termovíziós - és a nedvességmeghatározó vizsgálatok bontás vagy roncsolás nélkül történik, így nincs is helyreállítási költség.A vizsgálat során alkalmazott kamerák ugyanis már a hőmérsékletek közötti 0-1°C-os különbséget is kimutatják, ezáltal pedig látható válnak az eddig észre sem vett legapróbb hibák. Nem számít az adott ház kora, hiszen egy mai, modern építésű ingatlannál is előbukkanhatnak olyan műszaki és építészeti hiányosságok, melyeket kizárólag a hőtérkép segítségével határozhatunk meg. Ezért is ajánlott a régebbi épületek felújításánál is a vizsgálat elvégzése, hogy a teljes körű termográfia által lokalizálni tudjuk és feltárhassuk a házban lévő hőhidakat, melyek az energiaveszteségért felelősek.

Mit mutat meg a hőkamera?

  • rámutat a hőhidakra és azokra a helyekre, ahol hőveszteség tapasztalható
  • megtalálja a legkisebb szigetelési problémát is
  • feltárja a betonrétegek hibáit
  • beméri, hol szökik az energia
  • ellenőrzi a nyílászárók szigetelését
  • meghatározza a beágyazott csövek pontos helyét
  • átvizsgálja a csöveket és a beépített anyagok minőségét

Milyen problémák esetén használható eredményesen a hőkamera? > >Milyen elven működik a hőkamera? > >Néhány hőkamerával diagnosztizálható tipikus hiba > >

Az épületekre, építészeti szerkezetekre, gépészeti és elektromos berendezésekre vonatkozó hőkamerás vizsgálatokat, állapotfelméréseket és egyébb műszeres méréseket az alábbi árakon biztosítjuk Ügyfeleink részére: Hőkamerás vizsgálatok árjegyzéke > >

További épületdiagnosztikai mérések

Sugárzás-mérés - Hangszint mérés - pH szint mérés > >

MOBIL ADATGYŰJTÉS

Mobil adatgyűjtést biztosítunk Ügyfeleink részére, amennyiben az energia-fogyasztási adatok elemzése rövid adatgyűjtő intervallum alatt gyűjtött adatsor (néhány óra - néhány nap) alapján is lehetséges. Tipikus helyszín lehet egy új épület, melyben ugyan korszerű gépészet található, de valamiféle beállítási vagy használati problémából adódóan a vártnál nagyobb energiafogyasztást észlelünk.

Az adatgyűjtő rendszer alkalmas az egyes hűtő fűtő rendszerek ellenőrzésére, diagnosztizálására és ezek után a rendszer beállítására, finomhangolására.

Mit nyújt a mobil adatgyűjtés? Mi vizsgálható mobil adatgyűjtő rendszerrel? Mobil adatgyűjtés - Részletes információk a mobil a adatgyűjtésről > >

Miből áll az adatgyűjő rendszer?

A berendezés alapja egy PLC készülék, mely egy számítógéppel van összekapcsolva. A készülékben található töltő-tápegység gondoskodik a beépített biztonsági akkumulátor megfelelő állapotáról.

A szenzorok színjelöléssel ellátott, robosztus csatlakozókkal csatlakoznak a készülékhez. Az egyedileg kifejlesztett tapintó érzékelők kb. 4 mm2 felületű, néhány tized grammos kerámia alapú platina szenzort tartalmaznak. A kis tömegnek köszönhetően a beállási idejük rendkívül rövid. A szenzor chipek párba válogatva kerülnek beépítésre. Mérhető hőmérséklettartomány -50 °C tól +300 °C ig. A szenzorok pontossága 0,01°C.

A készülékhez más kivitelű (pl. hengeres, merülő, levegő) érzékelők is csatlakoztathatók.

TELJESKÖRŰ MONITORING RENDSZERÜNKRŐL

Az energia monitoringot biztosító Energia Kontroll rendszerünk által szolgáltatott részletes fogyasztási adatok lehetővé teszik az energetikai elemzést, és a költségcsökkentésre irányuló intézkedések meghozatalát. Az energia kontroll rendszer egyik közvetlen eredménye, hogy megvalósul az állandó tulajdonosi jelenlét az egyes fogyasztási helyeken, ami által - további beruházás nélkül is - mintegy 10 %-os megtakarítás prognosztizálható.

További információk az Energia Kontroll szolgáltatásunkról > >
general building contractor - english © 2009-2024 Pannon Építőműhely kft. Kapcsolat