Pannon Épületenergetika - az Ön energetikai tanácsadója

Household Energy Management Programme

Tudta Ön, hogy több mint 70 tényező befolyásolja az ingatlanok energiaszámláját? Korszerűsítés esetén mi térül meg a leggyorsabban? Vajon mennyi lesz pontosan a megtakarítás?

Amennyiben jól dönt és az optimális változtatásokat megteszi, energiára fordított kiadásai akár 75%-kal is csökkenthetők.

Hogyan hozhat azonban valóban jó tulajdonosi döntést? Hogyan takaríthatja meg a legtöbb energiát, így a legtöbb pénzt?

A válasz a tudatos tervezésben rejlik. Mi ebben tudunk hatékonyan segíteni Önnek szolgáltatóktól és termékektől független mérnökirodánk szakemberei révén.

Kiknek ajánljuk a program egyes elemeit?

  • Felújítóknak
  • Építkezőknek
  • Hibák elhárítására törekvőknek

A szolgáltatási csomagok lakossági ügyfeleink különféle igényeinek megfelelően kerültek összeállításra:

Konzultáció

Helyszíni tanácsadás során szóbeli javaslatokkal támogatjuk az épület optimális energetikai korszerűsítését: Energetikai tanácsadás

Energia fogyasztás vizsgálata

Pályázati támogatás

Mi szükséges a sikeres pályázatokhoz? Pályázati startra kész állapot. Hogyan érhető ez el?

1. Energetikai Koncepció > 2. energetikai számítások > 3. megvalósíthatósági tanulmányok > 4. beadás a kiírás első napjaiban

Mivel az energetikai számításoknak köszönhetően az adatok döntő többsége már ügyfeleink rendelkezésre áll, az energetikai és pénzügyi lehetőségek vizsgálata jóval a pályázat kiírását megelőzően megkezdődhet. Így a pályázatok elkészítésének határideje minimálisra csökkenthető, és ez lehetővé teszi már a kiírás napján történő beadást, mely nagy előnyt jelent más pályázókhoz képest.

Lakossági ügyfeleink számára a Koncepciót az Energiahatékonysági számítások és az Energetikai tanúsítványok időben történő elkészítése váltja ki. Ezekről információt itt, az oldalon továbbolvasva találnak. Ezen felül érdemes megtekinteni még az alábbi oldalakat is a teljes körű tájékozódás érdekében:

Családi házak vizsgálata - Energiahatékonysági konzultáció és számítás
Energetikai pályázatok KEOP - KEHOP

Energetikai tanúsítvány - lakóházakra

Akár 1 nap alatt, sürgősségi felár nélkül, a törvényi előírásnak megfelelően: Energetikai tanúsítvány

Épületszerkezeti és épületgépészeti korszerűsítés - Komplex energiahatékonysági számítás

Egy épület tervezett állapotának energiafogyasztása Energiahatékonysági számítás segítségével modellezhető. Konkrét számadatokkal bemutatjuk a költségek, megtérülések, megtakarítások alakulását. Többféle lehetőséget és megoldási javaslatot dolgozunk ki a legoptimálisabb megoldás kiválasztása érdekében.

A számítások elvégzését felújítás és új építés esetén is ajánljuk! Épület felújítás esetén javaslatot teszünk az optimálisan szigetelhető szerkezetek kiválasztására. Új építés esetén javaslatot teszünk a hőszigetelés optimalizálásán túl a tartószerkezetek kiválasztására. Hőszigetelésnél is több variációra van lehetőség. Bővebben>>

Energa Kontroll Rendszer telepítése

Épületszerkezeti korszerűsítés I. - Részleges energiahatékonysági számítás

Energiahatékonysági számítás kizárólag épületszerkezeti korszerűsítési javaslatokhoz, mely során 12-15 féle variáció kerül kidolgozásra. Így Ön korrekt adatokhoz jut a megfelelő döntések meghozatalához.

Épületszerkezeti korszerűsítés II. - Eladná ingatlanát?

Szolgáltatásunk révén lehetősége nyílik arra, hogy növelje az ingatlan értékét és a vevők bizalmát. Részeként információt kaphatnak az érdeklődő vevők az ingatlanban különféle korszerűsítésekkel elérhető energetikai besorolás javulásról. (Például: ha adott D kategóriás ingatlan A kategóriássá válhat egy kazáncserével) Hiteles, szakmai dokumentummal igazolhatja az energiahatékonysági számítással kidolgozott legoptimálisabb javaslatokat. A szolgáltatás során energetikai tanúsítványt is kiállítunk az ingatlanról (előírásoknak megfelelően)

A szolgáltatás értékesítést ösztönző hatású, így ingatlanközvetítők figyelmébe is ajánljuk.

Hőkamerás vizsgálat

Építészeti szerkezetekre, gépészeti és elektromos berendezésekre is vonatkozik. A 15 infraképes vizsgálat része az adatok elemzése és javaslattétel az energetikai korszerűsítésekre.

Energa Kontroll Rendszer telepítése

Műszeres nedvességmérés

Magas páratartalom vagy szerkezeten belüli vizesedés okozza a problémát? Lehetőség van többféle műszer alkalmazására is a felületi nedvességmérés vagy a 20-30 cm mélységű mérés során.

Építőipari kivitelezés

Korszerű építőanyagokból energiatakarékos épületek gazdaságos kivitelezése Épületautomatizálás:

Bővebben>>

Cégünk szolgáltatásai révén segítséget nyújtunk az energiatudatos mindennapok konkrét megvalósításában. Keressen fel bennünket Ön is bizalommal!

Társasházak korszerűsítési lehetőségei

A nagyságrendileg legalább 100 lakásból álló, központi fűtés-hűtés rendszerű ingatlan esetében egy felülvizsgálatból eredő megtakarítás fedezheti az energetikai fejlesztéseket vagy a pályázati önerő összegét. A felülvizsgálat során a részletes műszaki bejárást követően, valamint a számlák és szerződések analízise után jövőbeni megtakarítást eredményező módosításokat javasolunk. Bővebben>>

Energia költségek elemzése


CikktárMegjelent a rendelet az új rezsiárakról

Magyar Közlöny 2022. évi 121. számában megjelent a 259/2022. (VII. 21.) Korm. rendelet alapján augusztustól a csökkentett gáz- és áramár csak az átlag magyar háztartás fogyasztásának mértékéig marad érvényben, aki többet fogyaszt, a többletet "piaci" - az Energia Hivatal (MEKH) által meghatározott - áron fizeti. Az átlagos havi fogyasztás Magyarországon villamos energiánál 210 kWh/hó, földgáznál 144 m3/hó.

Részletes leírás »


Olcsó és hatékony: mindent a természetes szellőztetésről

Az energiatakarékos és modern szellőzési megoldások közül a természetes szellőztetés az egyik leginkább ajánlott technológia. Tévedés ne essék: ez persze nem az ablak kinyitásából áll, hanem a megfelelően kialakított szellőztetési berendezéseknek – és persze a természet erejének – köszönhetően szívhatunk mindig friss levegőt a beltéri helyiségekben is.

Részletes leírás »

Társasházak pályázati előkészületei

A energiahatékonysági pályázati projekt részeként pályázati előkészítés történt 2 társasházra:

Részletes leírás »


Energetikai tanúsítvány - ingyenes kiszállás 15 településre!

Tanúsítás esetén - amennyiben nem állnak rendelkezésre az ingatlan szükséges építészeti és gépészeti dokumentumai, továbbá a felelős műszaki vezető nyilatkozata - helyszíni felmérésre van szükség. A kiszállást cégünk Budapesten és környékén ingyenesen végzi.

Részletes leírás »

Miért és mikor van szükség energetikai szakemberre?

Az épületek energiaszámláját sok tényező befolyásolja. Az energiatakarekos.hu szakértője érinti a témát a HírTV összeállításában 01:30 perctől. Érdemes megnézni a bejátszást!

Részletes leírás »


Ugye Ön is ismeri a ’Nálamszigetelnek’ Programot?

A Pannon Épületenergetika szakemberei előzetes számításainak megfelelő eredményekkel zárult az első, valós körülmények között végzett épület energiahatékonysági összehasonlító program!


A Knauf Insulation programjának – melyet cégünk, a Pannon Épületenergetika online adatgyűjtő rendszerrel és energetikai elemzésekkel támogatott - célja annak bizonyítása volt, hogy valós körülmények között, hiteles mérésekkel, korszerű szigetelőanyagok alkalmazásával elérhető legalább a deklarált 30-40%-os, vagy ennél nagyobb energia megtakarítás.


Ezt a feltevést eddig egyetlen gyártó sem igazolta gyakorlati mérésekkel!

Részletes leírás »

Társasházak energetikai vonatkozású fejlesztési lehetőségei

Cégünket, a Pannon Épületenergetikát a HuGBC tagjaként felkérték, hogy a Contruma 2014. április 4-én tartott Ökocity*város rendezvényén előadást tartson a Társasházak energetikai vonatkozású fejlesztési lehetőségeiről.

A Lengyel Kristóf energetikai ágazati igazgató által tartott prezentáción a fejlesztési lehetőségeken és energia költségek csökkentésén túl bemutatásra kerültek a társasházak rendelkezésére álló finanszírozási lehetőségek is.

Részletes leírás »

general building contractor - english
© 2009-2024 Pannon Építőműhely kft.
Kapcsolat