Gyártósor fejlesztés, korszerűsítések energetikai tanácsadással

Energy Savings Programme for Hotels

A termelés, gyártás komplexitását szem előtt tartva átfogó megoldást kínálunk, mely keretében biztosított valamennyi, az energiaköltségek alakulását befolyásoló tényező elemzése és optimalizálása.

Az alábbi energetikai szolgáltatásokkal állunk ügyfeleink rendelkezésére:

Szakreferens


Tanúsítvány


Energia monitoring


Épületdiagnosztika


Beruházások TAO adókedvezménye


Audit
Gyártó üzemek energia megtakarítási programja

Az energiafogyasztás kézben tartása még a legmodernebb rendszerben is sokkal összetettebb feladat, mint az energiaszolgáltató kiválasztása és a számlák átvizsgálása. Mégis van arra lehetőség, hogy a legkorszerűbb és nem általánosan ismert technikák révén Önök valóban kézben tarthassák a cég energia költségeit.

A program részeként támogatjuk energia racionalizálással kapcsolatos törekvéseiket az üzemeltetés és a termelés terén egyaránt. A program elemei:

1. Energiafogyasztás vizsgálata

A vizsgálat során keressük a szerződésekben és számlákban rejlő megtakarítási lehetőségeket, ami pénzügyi fedezetet nyújthat a program további lépéseinek megvalósításához. Egyrészt keressük az energia szolgáltatótól visszaigényelhető tételeket, másrészt javaslatokat teszünk a fejlesztésekre, melyekkel további megtakarítást érhetünk el. Az energia fogyasztás vizsgálata során a következő területeket érintjük:

  • lekötött teljesítmény indokoltságának vizsgálata;
  • korlátozó automatika használatának vizsgálata;
  • RHD tarifabesorolás optimalizálása;
  • meddőenergia-felhasználás vizsgálata;
  • egyéb megtakarítást eredményező fejlesztések bevezetése.

Az energetikai felülvizsgálat révén felkutatott megtakarítások finanszírozási lehetőséget teremthetnek energetikai fejlesztésekre (pl. Energia Kontroll Rendszer telepítés) Az energiafogyasztás vizsgálata során nem csupán a technológia és kommunális energiafelhasználást mutatjuk ki, hanem azokon belül további, az energiagazdálkodást, a termelést és gazdálkodást támogató egyéb mérési egységeket alakítunk ki (pl. épületenkénti mérés, világítás, fűtés, gyártósor, kompresszor).

Energia fogyasztás vizsgálata

2. Energiaköltségek elemzése - Energetikai Koncepció

Energetikai Koncepciónk révén konkrétan megállapítjuk a különféle korszerűsítések által biztosított megtakarításokat és a megtérülési időt. Ezen túlmutatóan szakmailag támogatjuk a tulajdonosi döntést oly módon, hogy az egyes fejlesztési lehetőségeket konkretizáljuk, beruházási költség és megtérülés szempontjából összehasonlíthatóvá tesszük.

A teljes energetikai koncepció az épületek energiafelhasználását átfogóan - a homlokzatok hőszigetelésétől kezdve a kazán hatásfok vizsgálatán keresztül a számlák egységárainak átvizsgálásáig - azaz a teljes energetikai rendszert figyelembe véve vizsgálja. Elemzésre kerülnek többek között az intézmény elmúlt időszakára vonatkozó közüzemi adatok, az épület geometriai és épületfizikai tulajdonságai, a határolószerkezetek (homlokzat, födém, talajon fekvő padló vagy pincefödém és nyílászárók) hőtechnikai tulajdonságai, valamint a fűtéssel kapcsolatos észrevételek. A 6 modulból álló Koncepció révén felmérjük, hogy melyik területen mekkora összeg „folyik el” feleslegesen és milyen energiatakarékosságot eredményező beruházások végezhetők el a leggyorsabb megtérüléssel.

Egy budapesti gyártó üzem projektjét az alábbi online kiadványunkból ismerheti meg »

Energa Kontroll Rendszer telepítése

A részleges építészeti koncepció során - modellezzük az épületet a speciális gépészet, gyártási technológia miatt, és - az optimális lehetőségekre is számolunk várható eredményeket Ez a modul a fűtésre és hűtésre fordított költségek csökkentését célozza.

Mit biztosít még az Energetikai Koncepció?
A Koncepció révén ügyfeleink egyrészt tájékoztatást kapnak a korszerűsítéshez szükséges tudatos döntések meghozásához, másrészt rendelkezésükre áll egy olyan dokumentáció, mely akár az ISO 50001, akár a nagyvállalatok számára kötelezővé tett energia audit kikerülhetetlen része. Az elvégzett munka ezen fázisába bevont ISO szakértőnk pedig elvezeti ügyfeleinket az elérni kívánt minősített pozícióba. Részletes tájékoztatást erről az alábbi űrlap>> kitöltésével igényelhet.

Információs oldal nagyvállalatok számára EU/2012/27 Energia Audit és ISo 50001 témában ide kattintva>> érhető el.

3. Energia Kontroll Rendszer telepítése - A hosszútávú előny

Energia Kontroll rendszerünkkel biztosítjuk a folyamatos mérést a hosszútávú energia racionalizálás érdekében. A valós idejű monitoring és a részletes fogyasztási adatok mérésének megvalósítására az épületben Energia Kontroll rendszert építünk ki. A rendszer alapja a főbb épületrészek és gyártási helyek energia felhasználásának 15 perces automatizált mérése. Az így gyűjtött adatok interneten vagy belső hálózaton keresztül, tetszőlegesen lekérdezhetők és grafikusan megjeleníthetők, így

  • Épületei energiafogyasztását online nyomon követheti
  • Időszak és költséghely fogyasztását is tetszőlegesen elemezheti
  • Biztosítja a távoli ellenőrzés (tulajdonosi jelenlét) lehetőségét
  • Támogatja a karbantartási munkát és biztosítja a hibák elkerülését
Energia költségek elemzése

Hogyan biztosíthat Ön pénzügyi forrásokat a korszerűsítésekhez?

A Pannon Épületenergetika szolgáltatásai révén elért jelentős energia költség megtakarítások egyrészt lehetőséget teremtenek Önöknek újabb korszerűsítések (és így további megtakarítások) megvalósítására, másrészt a költséghatékonyságon túl biztosítják a startra kész pályázati helyzetet is, újabb bevételi források elérése érdekében.

Tehát nem költségekről beszélünk, hanem elérhető pénzügyi forrásokról!

Néhány példa ügyfeleink számára elért energetikai megtakarításokról »

Az energia optimalizálást célzó alapszolgáltatásaink által elért megtakarítások több esetben lefedik a teljes körű szolgáltatáscsomagjaink bekerülési költségét is, melyek újabb, nagyobb mértékű költségmegtakarításon túl finanszírozási lehetőséget is teremtenek további fejlesztésekhez:
Egymásra épülő szolgáltatásaink gyártó üzemek számára »


CikktárHogyan lehet megfigyelni (tökéletesen kontrollálni) egy, a gyártásban kiemelt szerepű berendezést?

A rövid válasz: almérő segítségével. Az almérő az ipari cégeknek egyértelműen segíthet a gyártósoron belül a kiemelt berendezések megfigyelésében, ugyanis, a mért teljesítmény romlása egy közeli meghibásodásra is utalhat, amiről a karbantartók így idejében értesítést kapnak. A megelőző karbantartás segítségével a gyártók elkerülhetik a meghibásodás okozta számottevő költségekkel járó leállásokat.

Részletes leírás »


Hogyan érheti el egy vállalat az energiahatékonyságot?

Energiahatékonyságra ösztönzés – A MAGÁNSZEKTOR SZERVEZÉSÉBEN

Az ország energiaimport függőségének csökkentése mindannyiunk érdeke. Ami a jelenlegi helyzetet illeti, tisztában kell azzal lennünk, hogy „Magyarország jelenleg GDP-je hat százalékát költi energiaimportra, ami az uniós átlag kétszerese. Az ország az elmúlt években az egyik legmagasabb GDP-arányos energiaimport- számlát fizette az Unióban. A külső energiaimport függőség csökkentése mérsékelné a fosszilis tüzelőanyagok árának ingadozásából eredő hatásokat és fokozná az energiabiztonságot.” (Forrás: 2016. évi országjelentés>> ) 2014-ben a felhasznált energiahordozók 61,1 százaléka származott külföldi forrásból. 

Részletes leírás »

Mi a helyzet az energiahatékonysági piacon?

A MEHI 2015 márciusában megkérdezte az energiahatékonysági szektorban működő vállalkozásokat arról, hogy milyen üzletmenetre számítanak 2015-ben. A felmérés során az is kiderült, milyennek értékelték a cégek a múlt évet, és mik a főbb veszélyek, kihívások. Az energiahatékonysági ágazat teljes spektruma részt vett a felmérésben, a szigetelőanyag-gyártóktól, kivitelezőkön, épületgépészeti rendszerek gyártóin, forgalmazóin, kivitelezőin, finanszírozókon, tervezőkön, szolgáltatókon keresztül. A kérdésekre több mint ötven cég válaszolt, amelyek között mintegy fele-fele arányban vannak külföldi, illetve magyar többségi tulajdonban levők.

Részletes leírás »


Önök hogyan oldják meg a kötelező Energia Audit kérdését?

Az ISO 50001 bevezetése kiváltja az EU 2012/27/EU irányelve által előírt, idén kötelezően bevezetendő Energia Auditot is. Ráadásul az Energiairányítási Rendszer bevezetésével akár 25%-kal is csökkenhetnek cége energia költségei!

A teljes folyamat egyes lépcsőfokairól rövid ismertető ezen anyagban található. Bővebb tájékoztatásért keresse fel az Energia audit információs oldalunkat>>

Részletes leírás »

Az Ön vállalata hogyan teljesíti az ősztől kötelező érvényű jogszabályi követelményeket?

Az EU 2012/27/EU energiahatékonyságról szóló direktívája kötelezővé teszi a 250 főnél nagyobb létszámú / a min. 50m€ árbevételt elérő (kkv-nak nem minősülő) vállalatoknak, hogy 2015. december 5-ig energetikai auditot végeztessenek, amelyet ezután rendszeresen ismételni kell majd. Az ISO 50001 szabvány szerint tanúsított energiagazdálkodási rendszerrel rendelkező vállalatok mentesülnek a kötelező audit alól. Szeretne átfogó információval rendelkezni a témában? Várjuk előadásunkra!

Részletes leírás »


Korszerűsítések finanszírozási lehetőségei

A Pannon Építőműhely Kft. közel 20 éves szakmai tapasztalattal, független mérnöki irodaként, teljes körű energetikai tanácsadással áll ügyfelei rendelkezésére.

Az energetikai tanácsadás során az üzemeltetés minden olyan területe vizsgálat alá kerül, amely energia megtakarítást eredményezhet.

Tagságaink: HuGBC (Hungarian Green Building Council), Iroda.hu, MEHI (Magyar Energiahatékonysági Intézet), ECOS (Első Magyar Megtakarítási Egyesület)

Részletes leírás »

Építészeti korszerűsítési vizsgálat eredményei egy gyártó üzemnél

A fogyasztást és az energiaszolgáltatót nem érintő, legoptimálisabb korszerűsítési és költségcsökkentő döntéshez konkrét adatokra, összehasonlító elemzésekre van szükség.
Gyártással foglalkozó cégeknél bonyolult lehet az épület modellezése a speciális gépészet, gyártási technológia miatt.

Egy elektronikai terméket gyártó cégnél energetikai vizsgálatunk célja a tulajdonosi döntés szakmai támogatása az egyes fejlesztési lehetőségek konkretizálásával, a beruházási költség és megtérülés szempontjából történő összehasonlíthatóság biztosításával.

Részletes leírás »

general building contractor - english
© 2009-2024 Pannon Építőműhely kft.
Kapcsolat