Energetikai szakreferens - Pannon Épületenergetika

Energetikai szakreferens szolgáltatás

Az Ön cége is kötelezett szervezettől munkajogilag és társasági jogilag független energetikai szakreferens szolgáltatás igénybevételére, illetve almérők telepítésére, amennyiben éves energiafogyasztása több, mint 400.000 kWh villamos energia vagy 100.000 m3 földgáz vagy 3.400 GJ hőmennyiség (2016. évi CXXXVIII. trv. alapján).

A szakreferens bejelentése 2016-tól az érintett szervezet kötelessége, melynek elmulasztása a MEKH részéről szankciót von maga után.


Mit nyújtunk Önnek energetikai szakreferensként?

 • Elkészítjük a kötelező havi és éves jelentéseket
 • Az üzemeltetési folyamatok fejlesztésére javaslatot teszünk, felmerülő probléma esetén megoldásokat keresünk
 • Részt veszünk az auditálási vagy ISO rendszer bevezetési folyamatban
 • Elősegítjük a szervezetnél az energiahatékonysági szemléletmód formálását, az energiahatékonysági intézkedések megvalósítását
 • Egyéb energiagazdálkodással kapcsolatos feladatokat is ellátunk

Eredmények

 • Törvényi előírás teljesítése: havi és éves jelentések elkészítése, MEKH adatszolgáltatás, szemléletformáló anyagok átadása, fogyasztási adatok rendszerezése
 • Fogyasztási adatok rendszerezése
 • Konkrét energiaköltség megtakarítás elérése

Miért érdemes cégünket megbízni a szakreferensi teendőkkel?

 1. Az energetikai szakreferens megbízásával a szervezet törvényi előírást teljesít. Azonban egy jó energetikai szakreferens révén lehetősége nyílik konkrét energetikai költségmegtakarítások elérésére is.
  Ahhoz tehát, hogy a szervezet a kötelezettségteljesítés mellett konkrét megtakarításokat legyen képes elérni, érdemes megfelelő auditori tapasztalattal, technikai infrastruktúrával és gyakorlattal rendelkező energetikai auditor céget megbízni a szakreferensi teendőkkel. Ennek előnyei energetikai pályázatoknál, monitoring rendszer kiépítésénél is megmutatkoznak.
 2. A szakreferens foglalkoztatására kötelezett társaságoknak energiafogyasztásuk függvényében almérő telepítési kötelezettsége is van (Enhat. 2015. évi LVII. trv.) A kötelező almérő telepítést kedvezményes áron vállaljuk azon ügyfeleink részére, amely cégeknél a szakreferens feladatkört is ellátjuk megbízás keretében.
 3. Lehetőséget biztosítunk az Energia auditban foglaltak végrehajtására. A nagyvállalati auditra kötelezett szervezeteknél az audit önmagában nem garantálja, hogy az abban foglalt korszerűsítési, költségcsökkentési célzatú változtatások meg is valósuljanak. A 4 évente elkészített auditokban foglaltak megvalósítását a szakreferens szakmai támogatással és akár energiahatékonysági adókedvezmények bevonásával is képes felügyelni, menedzselni. Épp ezért kell körültekintően kiválasztani a szakreferens személyét.


Az energetikai szakreferens szolgáltatásra vonatkozóan egyedi ajánlatot készítünk.

Ön még nem ügyfelünk?

Érdeklődése esetén kérjük, hogy töltse ki az
ajánlatkérő űrlapot > >


További információk energetikai szakreferens témakörben

Energetikai szakreferens feladatai > >

Ki lehet energetikai szakreferens? Milyen szakreferenst érdemes választania egy vállalatnak? > >

Vonatkozó jogszabályok > >

Kötelező almérő telepítés > >Partnereink

Partnereink, akik a Pannon Építőműhely Kft. energetikai szolgáltatásait választották              
                 
                 
                 


general building contractor - english © 2009-2023 Pannon Építőműhely kft. Kapcsolat