Energiatakarékos megoldások - Kazáncsere részletre

Kazáncsere - amikor mindenki nyerwww.pannonmuhely.hu » Épületenergetika kezdőlap » Gépészet

Gazdaságos üzemeltetés kedvező konstrukciójú kazáncserével

Társasházak energetikai korszerűsítésére dolgozta ki cégünk a hőközpontok felújítására irányuló igen kedvező konstrukciójú szolgáltatását társasházi lakóközösségek számára. Az általunk kínált konstrukció különösen jó hírrel szolgálhat azon társasházaknak, akik a pályázatok forráshiány miatti gyors lezárása miatt nem jutottak eddig támogatáshoz.

A Weishaupt képviselettel kötött együttműködésünk lehetővé teszi a gyors - akár néhány hetes - szállítást, a kedvező fizetési konstrukciót és a kazántest vonatkozásában a 10 éves garanciát. A Pannon Épületenergetika jelen szolgáltatása keretén belül – ellentétben a piacon tapasztaltakkal – nem ígér ajándék kazánt, cserébe szolgáltatási díjat sem számol a kazánházi rekonstrukciót követően. Nincs szolgáltatási díj és nincs felbonthatatlan fix idejű szolgáltatói szerződés. A korszerűsítéssel elért megtakarítások egy az egyben a társasháznál jelentkeznek.

Többek között vállaljuk a társasházak fűtési és hőtermelő berendezéseinek felújítását, cseréjét és szakszerű üzemeletetését, mely által – a beruházás gazdaságos megvalósításához szükséges méretű épületek esetén – a jelentős hatékonyság növekedésnek köszönhetően 20 - 40 %-os megtakarítás érhető el az üzemeltetésben. Szolgáltatásunk lehetővé teszi, hogy a társasházi igényeknek megfelelően szabályozzuk a rendszert, ezáltal a nyári időszakban is elérhető a 30%-os megtakarítási potenciál.

Az általunk kínált konstrukció keretén belül lehetőséget biztosítunk az egyösszegű beruházás finanszírozása helyett elnyújtott havi részlettörlesztésre is, mely megkönnyítheti a finanszírozást. Továbbá szolgáltatásunk magába foglalja a főelemre vállalt 10 éves teljes körű garanciát.

Weishaupt Thermo Condens WTC GB 300-A kazán

Weishaupt Thermo Condens
WTC GB 300-A kondenzációs kazán

A fűtéskorszerűsítési beruházás elvégeztével már az induláskor pénz marad a társasházaknál, mely az energiahatékony berendezéseknek köszönhetően a gázdíj kiadásokban és a karbantartási költségeken keletkezik. Valamint egy manapság már igen fontos tényező - a környezeti hatások mérséklése - is az eredmények között tudható az energiahatékonyság és a gazdaságosság mellett. A csökkent gázfogyasztás, a kisebb mértékű füstgáz kibocsátás, azaz a levegőbe jutó széndioxid és egyéb káros anyag mennyisége a korábbiakhoz képest 30%-nál is nagyobb mértékben csökkenthető a korszerűsítés következtében.

A beruházás megtérülési ideje attól függ, hogy a házban milyen a korábbi fűtésrendszer állapota, több évtizedes rendszerek esetében akár 5 év alatti megtérülési idő is elképzelhető! További jelentős előny, hogy jelentősen megnő a rendszer üzembiztonsága a Weishaupt évi 365 napos, napi 24 órás vevőszolgálatának és az akár 10 éves garanciának köszönhetően. A korszerűsítési munkálatok időigénye az előkészítéssel és beszerzésekkel együtt átlagosan 1,5 – 2 hónapot vesz igénybe. Az átalakítási munkálatok az épület szekunder rendszerét – radiátorok, szabályozók és vezetékrendszer – nem érinti, ebből kifolyólag a lakásokban nincs szükség átalakításokra.

A beruházás során beépített kazánok és berendezések, eszközök kifizetését követően azonnal a társasház tulajdonába kerülnek, így a szolgáltatóval való szerződések kapcsán továbbra is szabadon dönthet a társasház, mindenféle kötöttség nélkül.

 

Már megvalósult korszerűsítési projektünk – Cézár-ház központi kazánház rekonstrukciója

2012 második felében kezdődött projektünk, a XIII. kerületben található több száz lakásos társasház - a Cézár ház fűtéskorszerűsítése, mely a Pannon Épületenergetika által kínált, energiahatékonyság növelést célzó, kedvező konstrukciójú beruházás keretében valósult meg. A kazánházi rekonstrukció során Weishaupt márkájú kondenzációs technológiájú kaszkád kazánrendszer került beépítésre, ami a társasház részére a piacon elérhető legkorszerűbb technológiát biztosítja.

A beruházás előtt végzett felméréseink során azt tapasztaltuk, hogy a korábban beépített kazán nem az épület adottságainak megfelelően lett kiválasztva, valamint annak üzemeltetése sem volt gazdaságosnak mondható. Megbízásunk alapján felülvizsgáltuk a korábban kialakított fűtésrendszert és az épület típusához, valamint a lehetőségekhez mérten a legideálisabbnak bizonyult energetikai fejlesztést – kazánházi rekonstrukciót ajánlottuk a társasháznak. A költség- és környezettudatos üzemeltetést támogatva az általunk kínált megoldás a Cézár ház esetében - a 10 éves, de megbízhatatlanul működő, műszakilag már elavult rendszerhez képest - télen mintegy 20%-os, nyáron mintegy 30 %-os megtakarítást biztosít.

Támaszkodva az általunk elvégzett épületenergetikai számításokra azt tapasztaltuk, hogy az épület egyenletes fűtöttségének ellátásához a jobb hatásfok és kihasználtság miatt kisebb bemenő gázteljesítmény is elegendő. Ennek következtében a meglévő gázmérőt – ajánlásunkra - kisebbre lehetett cserélni, mely további jelentős mértékű költségmegtakarítást eredményez a Cézár ház társasházi közösségének.

 

A Pannon Épületenergetika szemléletmódja

Társaságunk az említett és jövőbeni megbízásaival kapott bizalmat a piacon elérhető egyik leghatékonyabb rendszer gyors és költséghatékony kivitelezésével igyekszik megköszönni.

Fontosnak tartjuk kiemelni azt a szakmai biztonságot és stabilitást, melyet vállalkozásunk a technológia hasonló területen szerzett referencialistája igazol.

Úgy gondoljuk, hogy amennyiben a Pannon Épületenergetika bemutatott szolgáltatását igénybe veszik, a megbízható technológia mellett, egy biztos és sikeres partnerséget is választanak. Reméljük, hogy szolgáltatásunk elnyeri tetszésüket és a közeljövőben alkalmunk nyílik újabb és újabb társasházakkal az együttműködésre.

---------------------------------------

A Pannon Építőműhely Kft. mérnöki-energetikusi tanácsadással támogatja az energetikailag megfelelő gépészeti rendszerek megvalósítását a tervezés és kivitelezés során. Amennyiben Ön is energetikailag korszerű megoldást keres, várjuk megtisztelő megkeresését az alábbi címen:info@pannonmuhely.hu

2012-12-13 22:17:23

További cikkek a témában: Napelem otthon? Miért is ne? || Mi szükséges a ZFR-KAZ/14 pályázathoz? || A hőszivattyú a megújuló energiák használatában || Az egyre népszerűbb napkollektor || Milyen az energiatakarékos szellőzőrendszer? || Utazás a Föld középpontja felé: geotermikus energi || A nap adta energia || Biomassza potenciál Magyarországon || Ne a csapból folyjon… || Fa, papír, biobrikett, fapellett

Megosztás

Itt iratkozhat fel hírlevelünkre > > >
general building contractor - english © 2009-2024 Pannon Építőműhely kft. Kapcsolat