Kíváncsi, hogy mennyit takaríthat meg víztakarékos csaptelep használatával?Vízmegtakarítás kalkulátor

Kézmosás hossza:1mp
Vízcsap áteresztése:2liter/perc
Csapok száma:3db
Használók száma:4
Egy ember napi kézmosásainak száma:5
Víz+csatorna díj:6Ft


1: Egy átlag kézmosás hossza 25 másodperc, de például a gyerekek hosszabb ideig szoktak kezet mosni.
2: Amennyiben ön tudja a jelenlegi perlátorának a vízátersztését, ide írhatja be. Ha nem ismeri, hagyja a 11 literes alapérttelmezett értéken. Az átlagos érték 10-12 liter.
3: Azoknak a csaptelepeknek a számát írja be, ahány csaptelepen víztakarékosra cserélné perlátorát. Azokon a csaptelepeken érdemes, ahol kézmosás, mosogatás történik. Kád csaptelepre nem érdemes víztakarékos perlátort tenni. Zuhanyhoz átfolyáskorlátozót vagy víztakarékos zuhanyfejet javasolunk.
4: Összesen hány személy használja az épületben lévő csaptelepeket?
5: Átlagosan hány alkalommal mos kezet 1 felhasználó?
6: 1 m3 víz ára, ami a köbméterenkénti víz és csatornadíjból áll össze. Ennek díja Budapesten 2012-ben bruttó 243,71+423,67=667,38 Ft. Más településeken ettől eltérő lehet a díjszabás. Siófokon például 1074 Ft, Debrecenben 549,28 Ft, Győrben 738,5 Ft.


Ide kattintva » iratkozhat fel érdeklődésének megfelelő hírleveleinkre, hogy időben tájékoztathassuk energetikával kapcsolatos hírekről, újdonságokról, pályázatokról!

Tudta Ön, hogy több mint 70 tényező befolyásolja az ingatlanok energiaszámláját? Korszerűsítés esetén mi térül meg a leggyorsabban? Vajon mennyi lesz pontosan a megtakarítás? Amennyiben jól dönt és az optimális változtatásokat megteszi, energiára fordított kiadásai akár 75%-kal is csökkenthetők. Bővebb tájékoztatás »

Energetikai tanúsítványra van szüksége? Árak, kedvezmények, tájékoztatás »


További kalkulátorok

Hőszigetelés kalkulátor
U-érték számítás
Világítás kalkulátor
Hagyományos izzó helyett
general building contractor - english © 2009-2021 Pannon Építőműhely kft. Kapcsolat