KEOP-2014-5.5.0/K Közvilágítás energiatakarékos átalakítása


www.pannonmuhely.hu » Energetikai pályázat támogatás

Megkezdődött a társadalmi egyeztetés a " Közvilágítás energiatakarékos átalakítása " - KEOP-2014-5.5.0/K programmal kapcsolatban. A KEOP program célja az ország teljes területén történő közvilágítás energiatakarékos átalakítása való ösztönzése.

A pályázatok várhatóan 2014. augusztus 25-26-ig lesznek benyújthatóak, így elsősorban a már megfelelően előkészített pályázatoknál látunk esélyt a sikeres pályázatra. KEOP-2014-5.5.0/K pályázat alapvető célja

A pályázati konstrukció célja az energiahatékonyság és az energiatakarékosság fokozása az energetika teljes vertikumában, azaz az energia termelése, elosztása, szállítása és – a vertikum legkritikusabbnak ítélhető szegmense – a végfelhasználás területén. Az energetikai hatékonyság fokozásának és az energiatakarékosságnak a szükségességét alátámasztja, hogy a statisztikai adatok szerint a hazai energiaigényesség egységnyi GDP előállítására vetítve valuta-paritáson mérve több mint háromszor, vásárlóerő-paritáson mérve pedig mintegy másfélszer magasabb, mint a fejlett EU tagállamokban. Az energetikai hatékonyság fokozása hozzájárul az energiaellátás biztonságának a növeléséhez, az igen magas (75%-ot is meghaladó) energiaimport-függőség mérsékléséhez és a környezeti ártalmak csökkentéséhez, ezzel pedig az ország nemzetközi kötelezettségvállalásainak teljesítéséhez.

A konstrukció hozzájárul a helyi költségvetési szervek energia-takarékosság, - hatékonyság fokozására irányuló beruházásainak megvalósításához, vissza nem térítendő támogatás formájában.

A pályázók körének meghatározása

Jelen pályázati kiírásra az alábbi pályázók adhatnak be pályázatot:

  • Helyi önkormányzat

Támogatás mértéke

A KEOP-2014-5.5.0/K pályázatban elnyerhető támogatás a költségvetési szervek maximális mértéke 100%.

Támogatás összege

A KEOP-2014-5.5.0/K konstrukció keretében azon pályázatok nyújthatók be, melyekben a támogatási igény minimum 5 millió Ft, maximum összege pedig nem haladja meg az 500 millió Ft-ot.

Területi megkötés

Jelen kiírás esetében támogatásra az ország teljes területe jogosult.

Rendelkezésre álló forrás

A KEOP-2014-5.5.0/K pályázat keretében a rendelkezésre álló keretösszeg 10,24 milliárd forint.

Támogatható tevékenységek

Jelen Pályázati Felhívás keretében az alábbi energiahatékonyságot fokozó tevékenységekre lehet pályázni:     

  • Közvilágítás energiatakarékos átalakítása

    Támogatható költségelemek:

    Lámpatestek, fényforrások, előtétek és az energiamegtakarítás szempontjából indokolt vezetékek felújítása, vagy cseréje. 

------------------------------

 A Pannon Építőműhely Kft. mérnöki-energetikusi tanácsadással támogatja az energetikai pályázatok elkészítését. Amennyiben Ön is tervezi a pályázati támogatás igénybevételét az alábbi email címen jelezze felénk: palyazat@pannonmuhely.hu.

2014-07-29 13:35:21


Megosztás

Itt iratkozhat fel hírlevelünkre > > >


general building contractor - english © 2009-2021 Pannon Építőműhely kft. Kapcsolat