Pályázatok beruházásokhoz - Energetikai pályázatok - KEOP - ZBR

Korszerűsítené cégét, vállalatát? Ezeket az energetikai pályázatokat ne hagyja ki!


www.pannonmuhely.hu » Energetikai pályázat támogatás

Tudomása van arról, hogy a pályázati források mellett, a fejlesztésre ráadásul még adókedvezményt is igénybe vehet? Cikkünkben most a jelenleg vagy a közeljövőben aktuális energetikai támogatásokat gyűjtöttük össze, hogy segítsük az eligazodást a számtalan pályázati kiírás között.Érdemes folyamatosan figyelemmel kísérni a pályázatgyűjtő oldalakat, hiszen egy-egy energetikai támogatás nagyban hozzájárulhat a cég korszerűsítéséhez. Jelenleg három olyan kiírás van érvényben, mellyel megtámogathatjuk az energetikai korszerűsítést célzó projektjeinket. Lássuk, melyek ezek!

1. Vállalkozások megújuló energia használatával megvalósuló épületenergetikai fejlesztéseinek támogatása a közép-magyarországi régióban kombinált hiteltermékkel (VEKOP-5.1.1-5.1.2-16)

A felhívás a kis- és középvállalkozásokat érinti. Célja, hogy csökkentse a primer energiafelhasználást, valamint, hogy a megújuló energiák használatának ösztönzése által csökkentse az üvegházhatást okozó gázok kibocsátását. A felhívás keretében 1,5 millió és 50 millió forint közötti vissza nem térítendő támogatásban, valamint 1,5 millió és 50 millió forint közötti, kedvezményes kamatozású, éven túli kölcsönben részesülhetnek a nyertes pályázók. A pályázat feltételeiről ezen a linken tudhat meg mindent: VEKOP-5.1.1-5.1.2-16.

2. Megújuló energia használatával megvalósuló épületenergetikai fejlesztések támogatása (GINOP-4.1.2-17)

Február közepén jelent meg GINOP-4.1.2-17 pályázat, melyre mikro-, kis- és középvállalkozások jelentkezhetnek. A felhívás célja, hogy csökkentse a vállalkozások épületeinek károsanyag-kibocsátását, ezzel egy időben pedig rezsiköltségeit. A pályázat hőszigetelésre, nyílászáró-cserére, a fűtési és HMV-hálózat korszerűsítésére, a világítás korszerűsítésére, valamint megújuló energiaforrást hasznosító rendszerek telepítésére vonatkozik. Az igényelhető támogatás 1,5 millió és 100 millió forint között lehet, ami a teljes projekt maximum 50%-a. Minden részlet elérhető ezen a linken: GINOP-4.1.2-17

3. Megújuló energia használatával megvalósuló épületenergetikai fejlesztések támogatása (GINOP-4.1.2-18)

Március közepétől pályázható a GINOP-4.1.2-18 kódszámú pályázat, amely a kis- és középvállalkozásoknak nyújt támogatást. A felhívás célja, hogy csökkentse a primer energiafelhasználást, valamint növelje a megújuló energiaforrások használatát, ezáltal pedig mérsékelje az üvegházhatást okozó gázok kibocsátását. A támogatási programra rendelkezésre álló tervezett keretösszeg 52,5 milliárd Ft. A pályázatról ezen a linken minden megtalálható: GINOP-4.1.2-18

Állami támogatás és adókedvezmény egyszerre? Igen!

A beruházási adókedvezmény olyan beruházásokra szerezhető meg, amelyek energia megtakarítást eredményeznek. Természetesen ehhez pontos mérésekre és becslésekre van szükség, melyek a beruházási minőségi igazolásban öltenek testet. Ilyen igazolást a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal névjegyzékében nyilvántartott energetikai auditor vagy auditáló szervezet állíthat ki, például cégünk, a Pannon Építőműhely Kft.

Az adózó által igénybe vehető beruházási adókedvezmény mértéke nem haladhatja meg beruházásonként – a beruházáshoz igényelt összes állami támogatással együttesen – jelenértéken a beruházás elszámolható költségének:

  • nagyvállalatok esetében a 30 százalékát,
  • közepes vállalatok esetében a 40 százalékát,
  • kis- és mikrovállalkozások esetében pedig az 50 százalékát.

Azonban – ahogy azt fentebb is írtuk – a beruházási adókedvezmény maximális összege mindegyik esetben 15 millió eurónak megfelelő forintösszeg lehet. Tehát az állami támogatás mértékével csökkenteni kell az igényelt TAO adókedvezményt.

Igénybe venné a beruházási adókedvezményt? Szaktanácsadásra van szüksége a megfelelő beruházás, korszerűsítés kiválasztásában?  Cégünk szakértői állnak rendelkezésére! Telefon:  +36 1 203 2710

 

2018-02-25 19:21:29


Megosztás

Itt iratkozhat fel hírlevelünkre > > >


general building contractor - english © 2009-2024 Pannon Építőműhely kft. Kapcsolat