Középületek kiemelt épületenergetikai fejlesztései (KEHOP-5.2.2.)


www.pannonmuhely.hu » Energetikai pályázat támogatás

 

Jelen Felhívás kiemelt célkitűzése – összhangban a hazai és EU stratégiával – ösztönözni az energiahatékonysági fejlesztések megvalósítását és elősegíteni a decentralizált, környezetbarát megújuló energiaforrást hasznosító rendszerek elterjedését.A rendelkezésre álló forrás:

A tervezett keretösszeg 145,04 milliárd Ft.

A támogatás háttere:

Jelen felhívást a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program keretében a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Programok Irányító Hatósága hirdeti meg.

A KEHOP-5.2.2. keretében megvalósítandó tevékenységek:

1, Energiahatékonyság javításra vonatkozó tevékenységek:

 • Az épületek hőtechnikai adottságainak javítása a felújításban érintett épület, épületek , vagy egymással érintkező épületekből álló épületcsoport részén vagy egészén.
 • Intézmények fűtési, hűtési, szellőztetési és használati melegvíz rendszereinek korszerűsítése.
 • Világítási rendszerek energiatakarékos átalakítása.
2, Megújuló energiafelhasználásra vonatkozó tevékenységek:
 • Napkollektorok alkalmazása használati melegvíz igény részbeni vagy teljes kielégítése céljából és/vagy fűtésrásegítésre. 
 • Biomassza, azon belül mezőgazdasági melléktermék, kertészeti melléktermék, energianövény, erdészeti fő és melléktermék, faipari és egyéb ipari hulladék és melléktermék vagy ezek vegyes felhasználása fűtésre és/vagy fűtésrásegítésre.
 • Hőszivattyú alkalmazása alapfűtésre és/vagy használati melegvíz-termelésre és/vagy fűtésrásegítésre.
 • Geotermikus energia hasznosítása fűtésre, vagy fűtésrásegítésre, és/vagy használati melegvíztermelésre.
 • Napelemek alkalmazása hálózati, vagy autonóm (hálózatra nem kapcsolódó) villamosenergiatermelés céljából, kizárólag a fejlesztésben érintett épület villamosenergia-ellátásához
A projekt megkezdése:
 
Támogatás a támogatási kérelem benyújtását megelőzően megkezdett projekthez is igényelhető. Megkezdett projekt abban az esetben részesülhet támogatásban, ha a támogatási kérelem benyújtásakor nem minősül fizikailag befejezettnek.
 
A projekt végrehajtása:
 
A projekt fizikai befejezésére a projekt megkezdését, vagy amennyiben a projekt a támogatási szerződés hatályba lépéséig nem kezdődött meg, a támogatási szerződés hatályba lépését követően legfeljebb 24 hónap áll rendelkezésre.
 
A KEHOP-5.2.2. megvalósítási területe:
 
A projektek megvalósítási területe Magyarország.

Támogatást igénylők köre:

 • Önálló támogatást igénylő gazdálkodási forma kódja (GFO): 311; 312; 321; 572
 • Támogatást igénylő konzorciumvezető gazdálkodási forma kódja (GFO): 113.
 • Támogatást igénylő konzorciumi tag(ok) gazdálkodási forma kódja (GFO): 311; 312; 321; 572.
Jelen felhívásra támogatási kérelmet nyújthatnak be: a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program éves fejlesztési keretének megállapításáról szóló 1084/2016. (II. 29.) Korm. határozatban felsorolt támogatást igénylők, továbbá az Európai Unió vagy más nemzetközi szervezet felé vállalt kötelezettséggel összefüggő, a 2014-2020 programozási időszakban a Kormány által a nemzeti fejlesztési miniszter hatáskörébe utalt energiahatékonyság növelését célzó beruházások megvalósításáról szóló 435/2015. (XII. 28.) Korm. rendeletben (a továbbiakban: 435/2015. (XII. 28.) Korm. rendelet) megnevezett Nemzeti Fejlesztési és Stratégiai Intézet Korlátolt Felelősségű Társaság által vezetett konzorciumok, mint támogatást igénylők.
 
Jelen felhívás keretében a támogatási kérelem benyújtására konzorciumi formában is van lehetőség.
 

A támogatás maximális mértéke:

A támogatás maximális mértéke az összes elszámolható költség 100 %-a.

 
A támogatási kérelem benyújtásának határideje és módja:

 • A támogatási kérelmek benyújtására 2016. év március hó 30-tól, 2016. év szeptember hó 30-ig, illetve 2016. november 10-től, 2016. december 5-ig van lehetőség illetve 2016. december 20-től, 2017. január 16-ig.
 • benyújtásának módja online benyújtás, elektronikus kitöltő programon keresztül
---------------------------

A Pannon Építőműhely Kft. mérnöki-energetikusi tanácsadással támogatja az energetikai pályázatok elkészítését. Amennyiben Ön is tervezi a pályázati támogatás igénybevételét az alábbi email címen jelezze felénk: palyazat@pannonmuhely.hu.

2016-03-22 15:26:32


Megosztás

Itt iratkozhat fel hírlevelünkre > > >


general building contractor - english © 2009-2021 Pannon Építőműhely kft. Kapcsolat