Zöld házak - Pannon Építőműhely Kft.

Zöld házak


Zöld házak és autonóm házak jellemzője, hogy az energiatakarékos építészeti és gépészti anyagok kiválasztása mellett az üzemeltetési jellemzőket és a felhasznál anyagok, eszközök életciklus elemzését is figyelembe veszi.

Tehát az alacsony energiafogyasztású berendezések használatán egy valódi zöld ház jócskán túlmutat!

Egy különleges épületnek a gépesítése tehát speciális: egyedi és funkcionalitásban rendkívül hatékony készülékek kaptak helyet benne, melyekkel akár 30 százalékkal is csökkenthető az energiaigény. Így a ház minden eleme az energiahatékonyságot hirdeti.

Ezen felül, az autonóm vagy zöld ház tulajdonosok a felhasznált energiát alternatívnak nevezett energiaforrásokból oldják meg (geotermikus, napelem, házi szélerőmű,...) továbbá vízfelhasználásuk egy részét ún. szürke vízzel fedezik.

Egy valódi autonóm ház tulajdonosa azonban másra is figyel, úgy mint:

Energiahatékony berendezései és építési anyagai előállítása során vajon mennyi energia került felhasználásra?

A házépítéshez használt anyagok kiválasztása is szigorú megfontolások útján zajlik egy zöld ház esetében. Az anyag életciklus elemzése során nem csak azt kell megfigyelni, hogy adott anyag például milyen hőszigetelő tulajdonságokkal rendelkezik, hanem azt is, hogy mennyire terheli meg a környezetünket előállítása vagy éppen megsemmisítése során. Érdemes feltenni a kérdést:

Ha 50 év múlva lebontjuk a házat, akkor a bontásból származó építési anyagokat mire és hogyan lehet felhasználni a továbbiakban?

Vegyünk egy példát: a polisztirol jó hőszigetelő tulajdonságokkal rendelkezik, de nem lehet megsemmisíteni és előállításához is túl nagy az energiafelhasználás...

A jó építési alapanyagok, az építkezés helyén igénybe vehető energiaforrások kiválasztása illetve az ezekhez optimális elektromos berendezések megtalálása nem egyszerű feladat. Amennyiben azonban valóban zöld ház építésére szánta el magát a tulajdonos, érdemes a későbbi csalódások elkerülése végett nagy tapasztalattal és naprakész tudással rendelkező szakemberekkel egyeztetni.


Várjuk érdeklődésüket!Legfrissebb cikkeink a témában:Zöld épületek nyomában > >
A klímaváltozással járó kihívásokra az lehet az egyik megoldás, ha lakóépületeink úgy tervezzük meg, vagy úgy alakítjuk át, hogy azok csak és kizárólag annyi energiát használjanak fel, amennyire feltétlenül szükségük van. Ennyire egyszerű lenne?

 • Érdekesség: a dombházak > >

 • Dombházakból és apartmanokból álló, energiában és élelmiszerekben is önellátó zöld üdülőpark épült pl. a Bükkben. Néhány szempont, amit figyelembe kell venni un. zöld házak építésekor és tervezésekor:
  Hírlevél feliratkozás >>

  Pályázatfigyelő >>

  Épületenergetika üzletág >>


  SZAVAZZON!
  Mi érdekeli Önt leginkább?
  Melyik témában olvasna legszívesebben cikket?

  Aktív házak
  Passzív házak
  'Közel 0' házak
  Okos házak

  HÁZÉPÍTÉS KALKULÁTOR:Online házépítés kalkulátor


  ENERGETIKAI TANÚSÍTVÁNY KÉSZÍTÉS:Energetikai tanusítvány készítés

  TÉMAAJÁNLÓ
  »Zöld házak »Házbemutató »Okos házak »Fenntarthatóság »Luxus »Energiahatékonyság 

  general building contractor - english
  Kapcsolat