Közel 0 házak - Pannon Építőműhely Kft.

Közel 0 házak


A megemelt törvényi épület energetikai elvárások Magyarországon két lépésben kerülnek bevezetésre, 2018-tól és 2021-tol. A tervezési munkánál már ma a közel nulla energiaszintnek kell megfelelni, hiszen mire egy terv megvalósításra kerül, a használatba vételi engedélyt már nagy valószínűséggel a 2021-es elvárások szerint adják  meg.

A közel nulla energiaigényű épületetekre vonatkozó követelmények az uniós szabályozásnak megfeleloen kerültek meghatározásra és a hiteles tanúsítási rendszert is ezekhez a követelményekhez igazították.

Mit jelent a közel 0?

A jogszabály szerint, ha elérjük a 2018-tól érvényes, szigorúbb követelményeket (100kWh/m2,év energiaigény, megfelelo U-értékek stb.) és az éves energiaigényünk 25%-át megújuló energiával állítjuk elo, akkor megfeleloen közel kerültünk a nulla energiaigényhez. Épületek energetikai minosítési osztályairól ebben a cikkben talál bovebb információt: Közel 0 követelményszint az energetikai besorolásban » 

XXI. századi házak ismérvei

Egy XXI. századi kihívásoknak megfelelő házat a XXI. század mérnöki lehetőségeinek alapos kiaknázásával lehet csak energiatudatos, emberközpontú módon megépíteni. A jó szakemberek bevonása ma már felesleges újabb költségek helyett inkább megtakarítást, fejlesztést, pénzügyi forrásokat és maximális környezettudatosságot eredményeznek az építtetők számára.

A design kihívások tárháza végtelen, számtalan csoda épül fel nap mint nap környezetünkben. Érdemes tehát megismerkedni alaposan a lehetőségekkel és a tervezési fázis elkapkodása helyett mindent tudatosan végiggondolni.Közel 0 házakHírlevél feliratkozás >>

Pályázatfigyelő >>

Épületenergetika üzletág >>


SZAVAZZON!
Mi érdekeli Önt leginkább?
Melyik témában olvasna legszívesebben cikket?

Aktív házak
Passzív házak
'Közel 0' házak
Okos házak

HÁZÉPÍTÉS KALKULÁTOR:Online házépítés kalkulátor


ENERGETIKAI TANÚSÍTVÁNY KÉSZÍTÉS:Energetikai tanusítvány készítés

TÉMAAJÁNLÓ
»Zöld házak »Házbemutató »Okos házak »Fenntarthatóság »Luxus »Energiahatékonyság 

general building contractor - english
Kapcsolat