Generálkivitelezés - - Energiahatékony luxus

Energiahatékonyság luxuskivitelben

« Vissza a főoldalra

www.pannonmuhely.hu »Generálkivitelezés » Energiahatékonyság » Energiahatékony luxus

Hazánkban is kezd presztízskérdéssé válni az épületek energiahatékonysága. Hiszen akinek pénze van és luxusházat építtet, annak a különféle épületenergetikai és épületautomatizálási megoldások csak még tovább fokozzák a kényelmét és a komfortérzetét. Ideális esetben a luxus és az okos technológiák tehát kéz a kézben járnak.


A ma elérhető intelligens megoldásokkal olyan luxusmegoldásokat kaphatnak a háztulajdonosok, amelyek eddig csak a filmekben léteztek. Gondolunk itt a speciális klímát igénylő borospincére, a homlokzatot díszítő egyedi világításra, egy intelligens konyhára vagy egy tetőtéri mozira, amelyek néhány gombnyomással könnyedén és egyszerűen irányíthatóak. A kényelemnek ma már tényleg csak a képzelet szabhat határt.

Az intelligens technológiák által ráadásul minden ellenőrizhetővé válik otthonunkban – a hőmérséklettől és a levegő minőségétől kezdve a világításon át egészen a biztonsági rendszerekig – és mindez akár távolról, mobil eszközökről is lehetséges.

Segítenek az épületenergetikai előírások

Hazánkban az okosotthon-megoldások elterjedését segítheti, hogy idén januártól nagy változásokat vezettek be az épületekkel szemben támasztott energetikai előírásokban.

A szabályozás fokozatosan lép hatályba: 2018. január 1-től a költségoptimalizált, 2021. január 1-től pedig már a közel nulla energetikai szint követelményeit kell teljesíteni.

Jelenleg tehát minden újépítési-engedély vagy bejelentés, de már jelentős felújítás esetén is életbe lép a költségoptimalizált energetikai követelményszint, ami annyit tesz, hogy a falaknak, a nyílászáróknak és a födémnek a ma érvényes szabványoknál mintegy 40 százalékkal kell energiatakarékosabbnak lenniük.

És ha már közelíteni kell a nulla energetikai szinthez, az okosotthon-megoldások nagyban hozzájárulhatnak ennek az eléréséhez, miközben megadják az igazi luxus kényelmét. Kell ennél több?

Amennyiben Ön is érdeklődik az intelligens luxusházak épületautomatizálási megoldásai iránt, keresse a Pannon Építőműhely Kft  szakembereit bizalommal! Mi a kivitelezés mellett az épületenergetikában is az élen járunk!

 

 

   

2018-02-25

^ Ugrás az oldal tetejére ^


További cikkek a témában:


Itt iratkozhat fel hírlevelünkre > > >

Hírlevél feliratkozás >>

Pályázatfigyelő >>

Épületenergetika üzletág >>


SZAVAZZON!
Mi érdekeli Önt leginkább?
Melyik témában olvasna legszívesebben cikket?

Aktív házak
Passzív házak
'Közel 0' házak
Okos házak

HÁZÉPÍTÉS KALKULÁTOR:Online házépítés kalkulátor


ENERGETIKAI TANÚSÍTVÁNY KÉSZÍTÉS:Energetikai tanusítvány készítés

TÉMAAJÁNLÓ
»Zöld házak »Házbemutató »Okos házak »Fenntarthatóság »Luxus »Energiahatékonyság 

general building contractor - english
Kapcsolat