Teher vagy lehetőség a megemelt energiahatékonyság

« Vissza a főoldalra

www.pannonmuhely.hu »Generálkivitelezés » Energiahatékonyság » MEHI programsorozat

Teher vagy lehetőség a megemelt energiahatékonysági követelményrendszer?

Ezt a kérdést járja körül a Magyar Energiahatékonysági Intézet (MEHI) országos programsorozata, amely idén 2018. április 24. és 2018. november 20. között járja majd az országot – a tavalyihoz képest kibővített tematikával. A képzések azokat a műszaki szakembereket célozzák meg, akik szívügyüknek érzik az épületenergetikát és a minőségi kivitelezést.


Az energetikai előírások megváltozásával kapcsolatban sokakban maradt bizonytalanság, a képzések pedig ezekre a felmerülő kérdésekre adnak választ. A MEHI szakmai partnerein keresztül számos gyakorlati példával tudja bemutatni, mire kell odafigyelniük az épületek tervezéséért és kivitelezéséért felelős szakembereknek munkájuk során.

Energetikai követelmények – új témák

A programsorozat tematikája a tavalyi események tapasztalatainak és visszacsatolásainak mentén kibővült. Az egynapos képzések során a résztvevők részletesen megismerhetik a 7/2006. TNM rendelet előírásait, a költségoptimalizált és közel nulla energetikai szint elvárásait, valamint az előadókkal közösen energetikai alternatívákat állíthatnak fel az épületek tervezésére és kivitelezésére vonatkozóan. A programszervezők a kivitelezőkre is gondolnak: az építési törvény módosításai és az azokkal kapcsolatos tapasztalatok, illetve a tervezői-kivitelezői felelősség jogi szabályozásai is terítékre kerülnek. Tavalyhoz képest további újdonság, hogy idén a Könnyű közmű program keretein belül történő gázkészülék-csere egyszerűsítésének változó szabályai is a napirendi pontok között lesznek.

A képzések során nagy hangsúlyt fektetnek a gyakorlati példák bemutatására: a beruházók már megvalósult beruházások monitoring adatain keresztül osztják meg a résztvevőkkel a közel nulla energiaigényű épületek üzemeltetésével kapcsolatos tapasztalataikat, továbbá a korszerű épületburkolati megoldások alkalmazására és a fenntartható hűtési-fűtési és melegvíz-rendszerek megtervezésére és kivitelezésére is hoznak példákat.

A képzések időpontjai és helyei:

• 2018. április 24. – Budapest
• 2018. május 23. – Kecskemét
• 2018. szeptember 25. – Debrecen
• 2018. október 16. – Miskolc 
• 2018. november 20. – Győr

A képzéseket olyan műszaki szakembereknek ajánlja a MEHI, akik szeretnék egy nap alatt képbe hozni magukat a legújabb trendek és technológiák tekintetében, valamint az aktuális jogszabályi előírások dzsungelében, és mindezt egy átfogó tematikájú, egynapos szakmai napon tennék meg neves szakértők előadásában. Részletes programot és további információkat a MEHI honlapon talál.

A Pannon Épületenergetika munkatársainak is szívügye az épületenergetika. Amennyiben bármilyen kérdése lenne, forduljon energetikusainkhoz, építőmérnökeinkhez bizalommal.

   

2018-04-24

^ Ugrás az oldal tetejére ^


További cikkek a témában: Energiahatékony luxus ||


Itt iratkozhat fel hírlevelünkre > > >

Hírlevél feliratkozás >>

Pályázatfigyelő >>

Épületenergetika üzletág >>


SZAVAZZON!
Mi érdekeli Önt leginkább?
Melyik témában olvasna legszívesebben cikket?

Aktív házak
Passzív házak
'Közel 0' házak
Okos házak

HÁZÉPÍTÉS KALKULÁTOR:Online házépítés kalkulátor


ENERGETIKAI TANÚSÍTVÁNY KÉSZÍTÉS:Energetikai tanusítvány készítés

TÉMAAJÁNLÓ
»Zöld házak »Házbemutató »Okos házak »Fenntarthatóság »Luxus »Energiahatékonyság 

general building contractor - english
Kapcsolat