Generálkivitelezés - - Luxus zöldházak

Luxus és fenntarthatóság kéz a kézben

« Vissza a főoldalra

www.pannonmuhely.hu »Generálkivitelezés » Luxus » Luxus zöldházak

Attól, hogy egy lakás a luxus kategóriában épül, még nem jelenti azt, hogy az energiahatékonyságot ki kell zárni. Tudniillik a luxus és a fenntarthatóság szépen meg tudnak élni egymás mellett. Hogy hogyan?


Egyre több megoldás áll az építészek rendelkezésére abban, hogy az általuk megálmodott épületeket környezetbarát módon építsék meg, illetve maga az otthon is zölddé váljon a kezeik között. Íme, öt olyan – olykor extrémnek tűnő – lehetőség, amellyel megszülethet egy erőteljes és energiahatékony luxusotthon.

1. Törekedjen felfelé!

Rene Gonzalez miami építész például gyönyörű luxusházakat épít – fákra. Ezek az otthonok egyszerre modernek, kifinomultak és meglehetősen erős szerkezetűek. Rene különös figyelmet szentel a környezet változásainak. Floridában például sok épület esik áldozatul a tengerszint emelkedésének. Az általa készített öko luxusházak nem csak ezt a problémát küszöbölik ki, de földrengés-biztosak is, miközben „teljes lényükkel kapcsolódnak a természethez”. A biztonságos és de-urbanizációs dizájn megmutatta, hogy igenis van élet a városon kívül is.

2. Zöld, akár a fű

A texas-i Friscoban olyan luxusházakat álmodtak meg, amelyek alacsony energiafelhasználásúak, környezetbarátak – és teljesen zöldek. Ugyanis fűvel vannak bevetve! A projekt újraértelmezi a „zöld luxuslakások” fogalmát, a kupola alakú házak tetejét ugyanis teljes egészében fű borítja. Ilyen házak Indiában már léteznek, azonban az Egyesült Államokban ez a projekt az első. A házak teljesen amerikaiak: modern és kényelmes belső térrel rendelkeznek, amihez praktikus kert is tartozik. A zöld tetők pedig gondoskodnak arról, hogy a házak a lehető legkevesebb energiát használják fel, továbbá felszívja az esővizet is.

3. Az energiatakarékos technológiákra építve

Ha egy épület energiahatékony, azzal nem csak a környezetet óvja, hanem a pénztárcát is. Egy környezetbarát luxusotthonban magától értetődik, hogy a leginkább energiahatékony megoldásokat alkalmazzuk, ilyen például a LED izzó és a napelemes rendszer. Előbbi akár tízszer tovább bírja, mint bármely más fényforrás, utóbbi pedig a fenntarthatóság következő szintjére emeli az épületet.

4. Legyen esze!

Egyre népszerűbbek az okosotthon-megoldások, hiszen amellett, hogy maximális kényelemet adnak a tulajdonosoknak, az energiafelhasználást is még tovább csökkentik. Egy intelligens házban minden ésszel történik: az árnyékolás, a fűtés, a világítás, a szellőztetés. És mindez akkor is optimálisan működik, ha a lakók épp nyaralni vannak. Ezek az okos technológiák lehetővé teszik, hogy az öko luxusházak ökológiai lábnyomát szinte eltüntessük.

5. Fő a természetesség!

Sokat számít az is, milyen alapanyagokból épül egy luxusotthon. Mindegy, hogy az ember hol lakik, ha jól körülnéz, egészen biztosan talál olyan természetes építőanyagokat, melyeket hatékonyan fel lehet használni egy környezetbarát ház megépítéséhez. Ráadásul a természetnél nincs erősebb, és ezek az anyagok már bebizonyították, hogy képesek ellenállni az időjárás viszontagságainak. De akár újrahasznosított építőanyagokkal is jelentősen csökkenthetjük az építkezés során termelt hulladékot.

A Pannon Építőműhely Kft. teljes körű szolgáltatást nyújt az energiatakarékos luxusházak építése során – mindezt korszerű építőanyagokból, a legújabb technológiák alkalmazásával, a modern kor igényeinek megfelelő, gazdaságos kivitelezéssel. Keressen minket bizalommal!

   

2018-01-03

^ Ugrás az oldal tetejére ^


További cikkek a témában:


Itt iratkozhat fel hírlevelünkre > > >

Hírlevél feliratkozás >>

Pályázatfigyelő >>

Épületenergetika üzletág >>


SZAVAZZON!
Mi érdekeli Önt leginkább?
Melyik témában olvasna legszívesebben cikket?

Aktív házak
Passzív házak
'Közel 0' házak
Okos házak

HÁZÉPÍTÉS KALKULÁTOR:Online házépítés kalkulátor


ENERGETIKAI TANÚSÍTVÁNY KÉSZÍTÉS:Energetikai tanusítvány készítés

TÉMAAJÁNLÓ
»Zöld házak »Házbemutató »Okos házak »Fenntarthatóság »Luxus »Energiahatékonyság 

general building contractor - english
Kapcsolat