Generálkivitelezés - - Biztonság és kényelem

Biztonság és kényelem, e kettő kell nekem

« Vissza a főoldalra

www.pannonmuhely.hu »Generálkivitelezés » Okos házak » Biztonság és kényelem

Az intelligens otthonok legnagyobb előnye, hogy minden kívánságunkat teljesítik, ha kényelemről és biztonságról van szó. És persze ne feledkezzünk meg még egy „apróságról”: az okos házak energiatakarékosságának hála sok-sok pénzt megtakaríthatunk.


Egy hagyományos épületből úgy faraghatunk intelligens otthont, ha segítségül hívjuk az épületautomatizálást, és annak modern és innovatív megoldásait. Ezen technológiák használata három igen fontos területen hozhat számunkra változást: a biztonság, a kényelem és a költségek terén. Most pedig lássuk, konkrétan milyen előnyökkel jár az épületautomatizálás!

Kevesebb energia, kevesebb pénz

Egy megfelelően kialakított és beállított okosotthon-rendszer akár az alapdíjak 50 százalékos csökkenését is eredményezheti. Ehhez hozzájárul a fűtés és a klímaberendezések vezérlése, hiszen az automatizálásnak köszönhetően ezeket az eszközöket – a pontos igények mentén – időzíthetjük akár napszakok vagy időpontok alapján. Összehangolhatjuk továbbá az időjárással és a külső hőmérséklettel, vagy épp megadhatjuk, mely szobákat ne fűtse feleslegesen.

De ugyanígy, időzített módon kezelhetjük az elektromos eszközöket is. Ráadásul a fénymérő és a mozgásérzékelő segítségével még pontosabb célzás érhető el. Például csak akkor kapcsolnak fel a lámpák, ha elhalad egy gyalogos a járdán vagy a fényviszonyok miatt az indokolt. És az olyan kényelmi, de egyben költségcsökkentő funkciókról se feledkezzünk meg, mint a TV fényerejének csökkentése.

Az okos otthon és a biztonság kéz a kézben járnak

Mivel az épület elemei összehangolhatóak a riasztó- és kamerarendszerrel, ezért az épületautomatizálással korlátozhatunk és tilthatunk is funkciókat, ha épp arra van szükség. Ha például elutazunk, beállíthatjuk a jelenlét-szimulációt, így úgy tűnik majd, mintha otthon lennénk, miközben a ház energiatakarékos működése megmarad. Azt is megadhatjuk, milyen telefonra érkezzen értesítés egy esetleges betörés, tűzeset vagy gázszivárgás esetén, és ezeknél a rendkívüli eseményeknél aktiválódik a riasztó, valamint lekapcsol az összes elektromos hálózat is.

A pánikgomb akkor nyújt óriási segítséget, ha éjszaka észlelünk szokatlan zajt. Ekkor egyetlen gombnyomással felkapcsolódnak a házban a villanyok, felhúzódnak a redőnyök és a külső világítás villogni kezd. Ha vaklárma volt, akkor pedig ugyanilyen egyszerűen visszaállíthatjuk a szokásos éjszakai rendet.

 

Otthon, mindig kényelmesen

Néhány érintéssel bármit működésbe hozhatunk, legyen az multimédiás eszköz vagy épp a klimatizáló rendszer. Ráadásul össze is hangolhatjuk ezeket: a szobába lépve például beindulhat a klíma, a fűtés, a zene és felkapcsolódhat a villany, de egyetlen gombnyomással áramtalaníthatjuk a meghatározott eszközöket az épület elhagyásakor (stand-by) vagy lefekvéskor.

Ahhoz, hogy egy ház valóban intelligens otthonná váljon, már a tervezéskor érdemes megismerni a megbízható eszközöket és technológiai megoldásokat.  A különféle kényelmi és egyéb funkciókról itt olvashat:  Milyen esetekben nyújt tökéletes megoldást az épületautomatizálás? » 

   

2017-11-09

^ Ugrás az oldal tetejére ^


További cikkek a témában: Intelligens házak || Épületautomatizálás || Okos ház, tudatos élet 1. rész || Okos ház, tudatos élet 2. rész ||


Itt iratkozhat fel hírlevelünkre > > >

Hírlevél feliratkozás >>

Pályázatfigyelő >>

Épületenergetika üzletág >>


SZAVAZZON!
Mi érdekeli Önt leginkább?
Melyik témában olvasna legszívesebben cikket?

Aktív házak
Passzív házak
'Közel 0' házak
Okos házak

HÁZÉPÍTÉS KALKULÁTOR:Online házépítés kalkulátor


ENERGETIKAI TANÚSÍTVÁNY KÉSZÍTÉS:Energetikai tanusítvány készítés

TÉMAAJÁNLÓ
»Zöld házak »Házbemutató »Okos házak »Fenntarthatóság »Luxus »Energiahatékonyság 

general building contractor - english
Kapcsolat