Generálkivitelezés - - Intelligens házak

Okos ember okos házban él

« Vissza a főoldalra

www.pannonmuhely.hu »Generálkivitelezés » Okos házak » Intelligens házak

Ma már mindenre használjuk az „okos” jelzőt, legyen szó telefonról, TV-ről, hűtőgépről, de a házunkat is kiokosíthatjuk, ha akarjuk. És miért ne akarnánk? Hiszen a modern technológiákkal felszerelt otthonok amellett, hogy jóval kényelmesebbek, mint „butább” társaik, még a költségeken is segítenek spórolni. De mi kell ahhoz, hogy házunk intelligenciaszintje megemelkedjen?


Az okos otthonok célja elsősorban az, hogy lakóinak igényeit maximálisan kielégítse. Ezt a beépített kényelmi funkciókkal érik el, melyekkel egy távolról vezérelhető, valódi „okoseszközt” varázsolhatunk otthonunkból. Mindennek a titka az épületautomatizálás, ami lehetőséget nyújt arra, hogy bárki saját igényei szerint alakítsa ki és állítsa össze az adott épület automatizálni kívánt területeit és eszközeit.

Az okos otthonok taníthatók az energiatakarékosságra

Az automatizált épületek valódi társak: előre tudják lakóik igényeit, megtanulják azok szokásait, majd pedig ezek mentén mindent megtesznek azért, hogy kényelmesebbé, energiahatékonyabbá és költségtakarékosabbá tegyék a ház használatát. Így például reagálnak az adott időjárási körülményekre – a napsütéses órákban árnyékolnak, az esti órákban leeresztik a redőnyt –, valamint a hőmérséklet alapján szabályozzák például a klímát és a fűtést. De ez csak néhány az épületautomatizálás területei közül, számos egyéb dologra is képessé tehetjük otthonunkat, mint például:

Egyetlen gombnyomással az okosabb működésért

Az épületautomatizálás lehetővé teszi, hogy a fent felsorolt eszközöket és rendszereket mind egy felületen keresztül, akár távolról is elérhessük és irányíthassuk. Elég egyetlen gombot megnyomni távozáskor egy arra alkalmas eszközön (okostelefon, táblagép, laptop vagy PC), és az épület „alvó üzemmódba” helyezi magát: élesíti a riasztórendszert, takarékos üzemmódba állítja a fűtési és hűtési rendszert, áramtalanítja az általunk megadott eszközöket, és lehúzza az árnyékolókat is, ha épp azt szeretnénk.

Ami pedig a költségeket illeti, elsőre ugyan soknak tűnhet a kialakítás, de hosszú távon – köszönhetően az energia-megtakarításnak – megtérül a befektetett pénz. Ráadásul a házban található eszközök fogyasztása folyamatosan monitorozható, így könnyedén megtalálhatjuk és kiiktathatjuk otthonunkból az energiazabálókat.

Ahhoz, hogy egy ház valóban intelligens otthonná váljon, már a tervezéskor érdemes megismerni a megbízható eszközöket és technológiai megoldásokat.  A különféle kényelmi és egyéb funkciókról itt olvashat:  Milyen esetekben nyújt tökéletes megoldást az épületautomatizálás? » 

   

2017-11-09

^ Ugrás az oldal tetejére ^


További cikkek a témában: Biztonság és kényelem || Épületautomatizálás || Okos ház, tudatos élet 1. rész || Okos ház, tudatos élet 2. rész ||


Itt iratkozhat fel hírlevelünkre > > >

Hírlevél feliratkozás >>

Pályázatfigyelő >>

Épületenergetika üzletág >>


SZAVAZZON!
Mi érdekeli Önt leginkább?
Melyik témában olvasna legszívesebben cikket?

Aktív házak
Passzív házak
'Közel 0' házak
Okos házak

HÁZÉPÍTÉS KALKULÁTOR:Online házépítés kalkulátor


ENERGETIKAI TANÚSÍTVÁNY KÉSZÍTÉS:Energetikai tanusítvány készítés

TÉMAAJÁNLÓ
»Zöld házak »Házbemutató »Okos házak »Fenntarthatóság »Luxus »Energiahatékonyság 

general building contractor - english
Kapcsolat