Modernization Programme for Institutions

Szolgáltatásainkkal lehetőséget biztosítunk kórházak, iskolák és egyéb egyházi önkormányzati - állami intézmények számára fogyasztástól és energiaszolgáltatótól független megtakarítások felkutatására.

EMIT - Közintézmények Energiamegtakarítási Intézkedési Terve

Az energiahatékonyságról szóló 2015. évi LVII. törvény rendelkezik a közintézmények tulajdonában és használatában álló épületekkel kapcsolatos energiahatékonysági feladatokról, így az Energiamegtakarítási Intézkedési Terv készítéséről.


Az EMIT-et épületre, illetve épületegyüttesre vonatkozóan kell elkészíteni. Amennyiben a közintézmény több telephellyel rendelkezik, külön-külön szükséges azokra az intézkedési tervet elkészíteni.


A Pannon Épületenergetika munkatársai elkészítik e tervet a közintézmények számára. Ehhez kérje ajánlatunkat űrlapunkon, vagy e-mailen: info@pannonmuhely.hu


További információ EMIT témában:

Pályázati előkészítés

Energetikai számításaink során nyert adatok alapján összeállítjuk az EU-s és nemzeti pályázatok műszaki fejezeteit az intézmény számára.

A szakembereink által felkutatott - fogyasztástól és energiaszolgáltatótól független - energia megtakarítások révén az intézményeket többletforráshoz juttathatjuk, mely összegek akár

  • a pályázati előkészületeket vagy
  • közvetlenül a korszerűsítési költségek egy részét is fedezhetik.


Mi biztosítjuk Önöknek a startra kész pályázati pozíciót, mellyel előnyhöz jutnak más pályázókkal szemben! Kérje ajánlatunkat e-mailen: info@pannonmuhely.hu

További információ pályázatokról:További energetikai szolgáltatások intézmények számára:

       Tanúsítvány       


Épületdiagnosztika
Miért érdemes a Pannon Épületenergetikát választani?

A Pannon Épületenergetikával együttműködve az intézményekben lehetőség nyílik:


  • a költségek radikális csökkentésére vonatkozó vezetői döntések előkészítésére
  • a fejlesztési lehetőségek főbb irányvonalainak meghatározására az ehhez kapcsolódó beruházási és megtérülési kalkulációk megtételével
  • a beruházási rangsor felállítása révén az egyes fejlesztések prioritási sorrendjének meghatározására
  • több épület üzemeltetése esetén az egyes épületek beruházási rangsorának meghatározására
  • az intézmény végig kísérésére az alapvizsgálatoktól a pályázati anyagok leadásáig
Energia fogyasztás vizsgálata

CikktárÉves jelentés az energiamegtakarítási intézkedési terv végrehajtásáról

A közintézményi tulajdonban és használatban álló, közfeladat ellátását szolgáló épület vagy épületrész üzemeltetéséért és fenntartásáért felelős szervezet vezetője minden évben köteles jelentést készíteni az éves energiamegtakarítási intézkedési terv végrehajtásáról.

Részletes leírás »


Változások a közintézmények energiafogyasztási adatairól való számadásban

 

Átláthatóbbá vált a közintézmények beazonosítása, így az energiafogyasztásukkal kapcsolatos adatok is. A változások kapcsolatban állnak a közintézményekre rótt energiamegtakarítási terv készítés kötelezettségével is.

Részletes leírás »

Energetikai ügyek – új kihívások a közintézményeknél

 

Az uniós klímapolitikának és a Nemzeti Éghajlatváltozási Stratégiának megfelelően több új feladat (Ehat. tv. 2017 elejétől) jelent meg az önkormányzatoknál, a fenntartásukban található költségvetési szerveknél és a tulajdonukban lévő vállalkozásoknál. Az egyik elvárás ezek közül az Energiamegtakarítási Intézkedési Tervvel (EMIT) kapcsolatos.

Részletes leírás »


Energiamegtakarítási intézkedési terv: általános EMIT hibák, hiányosságok

A megfelelően előkészített, igényes EMIT épületre, épületegyüttesre vonatkozóan készül el, a lehetséges megtakarításokat % helyett a megfelelő mértékegységben jelöli. A terv az épület és annak használati sajátosságai alapján készül el és kitér minden intézkedés kategóriára, valamint mélyrehatóan elemzi az intézmény energia felhasználásban rejlő lehetőségeket, veszélyeket, erősségeket és gyengeségeket egyaránt.

Részletes leírás »

Önkormányzati tulajdonú gazdasági vállalkozások energetikai kötelezettségei

Milyen kötelezettségei vannak a költségvetési szerveknek és a helyi önkormányzatoknak?

Részletes leírás »


Intézmények korszerűsítése – hogyan és miből?

Már nem csak az energiaköltségekre fordítható összegek szűkössége, hanem a szigorodó jogszabályi előírások is rákényszerítik az önkormányzatokat a tudatos épületüzemeltetésre és az ezzel járó energetikai korszerűsítésekre. 

Részletes leírás »

A közintézmények Energiamegtakarítási Intézkedési Tervéről (EMIT)

A Pannon Épületenergetika munkatársai szakszerűen elkészítik a közintézmények számára törvény által előírt  Energiamegtakarítási Intézkedési Tervet. Mit kell tudni erről a tervről?

Részletes leírás »


Energetikai dokumentáció – kulcs az állami támogatáshoz (KEHOP-5.2.10)

Azok az intézmények, amelyek műszaki tekintetben idejében felkészülnek a pályázatokra, óriási előnnyel indulnak azokon. Így tett például a Veszprém Megyei Tüdőgyógyintézet (Farkasgyepü) is, amely a KEHOP-5.2.10 keretében nyert támogatást egyes épületeinek épületenergetikai felújítására.

Részletes leírás »

Ebben a 9 közintézményben már működik az energiakontroll!

A Hegyvidéki Önkormányzat innovatív technológiai megoldásokkal és a fogyasztók bevonásával csökkenti középületeinek energiafogyasztását. Komoly eredményeket lehet elérni a közintézmények energiahatékonyságának növelésével és az energiafogyasztás csökkentésével - erre mutatott rá a Together projekt keretében tartott workshop is, amelyen a Pannon Épületenergetika képviselője is előadóként vett részt.

Részletes leírás »


Közintézmények által üzemeltetett épületek: jön a kötelező energiamegtakarítási intézkedési terv!

Lássuk, melyek azok a várható energiahatékonysági feladatok, melyeket a közintézmények tulajdonában és használatában álló épületekkel kapcsolatban el kell látni:

Részletes leírás »

Energiahatékonysági pályázat városoknak

Energiahatékonyságot, illetve megújuló energiafelhasználást növelő beruházásokat terveznek megvalósítani?

Részletes leírás »


Hat követendő zöld nagyváros

Reykjavik - Vancouver - Koppenhága - Oslo - London - Malmö
A minél nagyobb fokú energia függetlenségre való törekvés nem csak környezetvédelmi, hanem nemzetbiztonsági kérdés is. A megújuló energiaforrásokra épülő technológiák alkalmazásával egy adott intézmény, város, régió vagy akár ország függetleníteni tudja magát a nemzetközi kitettségtől.

Részletes leírás »

7 MW-os naperőmű épül Pécsett

A teljes egészében európai uniós forrásból, mintegy 3,5 milliárd forintból megvalósuló 7 MW-os erőmű a tervek szerint december végéig épül meg, egy közel 20 hektáros városi tulajdonú területen, Tüskésréten.

Részletes leírás »


Fenntartható település? Megéri!

A HuGBC által szervezett Fenntartható településfejesztés című korferencián jártunk.
Az energiagazdálkodás megtérülő befektetés - ezt a témát járták körül a fenntartható építés iránt elkötelezett szakemberek a települések vezetőivel és az önkormányzatok szakembereivel.

Részletes leírás »

Létesítménygazdálkodás az egészségügyben

Az Egészséges Magyarország 2014-2020 című ágazati stratégia adatai szerint például az összes építmény 20,6%-a felújítandó, 8,7%-a rekonstruálandó és 7,4%-a szanálandó. Tekintettel arra, hogy szigorúan véve egy épület létrehozásának költsége csak mintegy tizede a használata során felmerülő összköltségnek, látható, hogy a közvagyonból hatalmas összegeket fordítunk az ágazat ingatlanvagyonának kezelésére, üzemeltetésére.

Részletes leírás »


Az energetikai felülvizsgálat figyelemreméltó előnyei intézményeknél

A téma megvitatása kapcsán a megtakarítások felkutatása – sikeres pályázati részvétel – korszerűsítési rangsor hármasát kell körüljárnunk. Az elért megtakarítások a pályázati előkészületekhez is felhasználhatók, a korszerűsítési rangsor pedig a tudatos vezetői döntéshez szükséges. Mi a legfontosabb tudnivaló ezekről?

Részletes leírás »

Energetikai felújítás Esztergomban

A Temesvári Pelbárt Ferences Gimnázium, Kollégium és Rendházban tavaly ősszel elkezdődött 300 M Ft-os energiahatékonysági korszerűsítés során az épület komplex energetikai korszerűsítése valósul meg. A D-G energetikai besorolású épületek éves energiaköltsége bruttó 40 millió Ft volt. Jelenleg a kazánházi rekonstrukció zajlik.

Részletes leírás »


Települések pályázati előkészületei

A projekt során elkészült dokumentum (energetikai koncepció) az energetikailag optimális építészeti és gépészeti beruházásokra tesz javaslatot a két ingatlant illetően. A projekt fő céljai az energetikai szempontból megfelelő döntés-előkészítés és a pályázati startra kész állapot biztosítása.

Részletes leírás »

Szent Margit Kórház teljes körű energetikai felmérése

A projekt céljai: pályázati előkészület és energetikai szempontú döntés előkészítés

Részletes leírás »


Az egyházi épületek energiahatékonysági fejlesztéséről

Felhívás társadalmi egyeztetésre: az „Egyházi épületek 2014-2020 időszakban megvalósuló energiahatékonysági fejlesztéseinek előkészítése” címmel (KEOP-7.13.0/15 kódszámú) 

Részletes leírás »

Mikor nevezhetünk egy várost fenntarthatónak?

az urbanizációhoz köthető a világ szén-dioxid kibocsátásának a 70 százaléka. Minél többen élnek egy adott városban, annál nagyobb veszélyt jelentenek a nem megújuló természeti erőforrásokra, ami pedig gazdasági, társadalmi és környezetvédelmi problémákhoz vezet. Hogyan segíthetnek az  ICT technológiák?

Részletes leírás »


Egy város intézményeinek energetikai számításai

Szombathely város intézményeinek energetikai felmérését a BFH Európa Projektfejlesztő és Tanácsadó Kft.-val közös projekt keretein belül végeztük el. A 31 épületet átfogó munkára 2014. első negyedévében került sor. 

Részletes leírás »

A Nyírő Gyula kórház energetikai megtakarításairól

Jelentős energiamegtakarítást ért el a kórház egy innovatív energia-felhasználást optimalizáló rendszer alkalmazásával, a projekt partnere a Pannon Épületenergetika volt.

Részletes leírás »


Hogyan lehet egy intézmény 'startra kész' a pályázati kiírásokkal egyidejűleg?

Egyik ügyfelünk, egy vidéki gimnázium és kollégium KEOP pályázat keretében nyert 250 millió Ft-ot. Minek köszönhető a siker? Az alábbi projektbemutató lapról megtudható mindez:

Részletes leírás »

Korszerűsítések finanszírozása megtakarításokból? Lehetséges ez? Igen!

Az egyik budapesti központi kórházban lezárult a kórházak és rendelőintézetek számára felajánlott energetikai felülvizsgálat. 

A kórház vezetősége úgy döntött, hogy a megtakarítás egy részéből olyan fejlesztéseket irányoz meg, melyek támogatják az energetikai folyamatokat és segítségével további megtakarítások érhetőek el.

Az alábbiakban található a projekt rövid bemutatása:

Részletes leírás »


Jelentős jövőbeni megtakarítások kimutatása intézményeknél

A Pannon Építőműhely Kft. közel 20 éves szakmai tapasztalattal, független mérnöki irodaként, teljes körű energetikai tanácsadással áll ügyfelei rendelkezésére. 

Az energetikai tanácsadás során az üzemeltetés minden olyan területe vizsgálat alá kerül, amely energia megtakarítást eredményezhet. 

Tagságaink: HuGBC (Hungarian Green Building Council), Iroda.hu, MEHI (Magyar Energiahatékonysági Intézet), ECOS (Első Magyar Megtakarítási Egyesület)

Részletes leírás »
general building contractor - english
© 2009-2013 Pannon Építőműhely kft.
Kapcsolat