Hotelek energia megtakarítási programja

Energy Savings Programme for Hotels

Lehetőséget biztosítunk

a kihasználtsághoz és időszaki jellemzőkhöz igazított optimális energiafogyasztásra:

A hoteleknek sokféle igényhez kell alkalmazkodniuk. Egyrészt az érkező vendégek igényeinek maximális kiszolgálását, másrészt a versenyképességet is szem előtt kell tartaniuk, és ezzel párhuzamosan a háttérben észrevétlenül biztosítaniuk kell a zavartalan működést, mely valójában a bevételekhez képest időnként aránytalanul nagy energiaköltségekkel jár.

A kihasználtság fokának és az igényeknek a változékonysága, az időbeni eltérések nehézkessé teszik az üzemeltetés rugalmas alkalmazkodását és ez sokszor jelentkezik a költségvetésben. Napjaink innovatív eszközrendszere és mérnöki megoldásai erre a problémára megoldást jelentenek.Az alábbi energetikai szolgáltatásokkal állunk ügyfeleink rendelkezésére:

Szakreferens


Tanúsítvány


Energia monitoring


Épületdiagnosztika


Beruházások TAO adókedvezménye


Audit
A hotelek energiaköltségét úgy optimalizáljuk, hogy az

  • egyrészt ne befolyásolja a vendégek zavartalan kényelmét, az üzemeltetés folyamatosságát,
  • másrészt az elért megtakarítások további megtakarítást eredményező energetikai fejlesztéseket tegyenek lehetővé.

Hogyan épül fel hotelek számára kínált energiahatékonysági programunk?

A hotelek speciális igényeihez igazított program olyan szolgáltatásokat kínál Önöknek, mely több esetben "önfinanszírozó" rendszerként működhet.

1. lépés: Számlaaudit

Energiaszolgáltatótól és fogyasztástól független megtakarítások felkutatása. Szoftveres optimalizálással tudjuk biztosítani a gazdaságos üzemeltetést.

Az audit 4 lépésből áll, mivel cégünk nem csupán a múltbéli költségeket vizsgálja, hanem az egységárat, a lekötött teljesítményt, a tarifa besorolást is. Az ily módon elért megtakarítások a program következő lépésének megfinanszírozását eredményezhetik:

Energia fogyasztás vizsgálata

2. lépés: Energia Koncepció

A 6 modulból álló koncepció kidolgozására révén a legrövidebb megtérülési idők ismeretében a hotel energetikai stratégiája megalkothatóvá válik. A Koncepcióban felmérjük, hogy melyik területen mekkora összeg "folyik el" feleslegesen és milyen energiatakarékosságot eredményező beruházások végezhetők el a leggyorsabb megtérüléssel. Ezen túlmutatóan szakmailag támogatjuk a tulajdonosi döntést oly módon, hogy az egyes fejlesztési lehetőségeket konkretizáljuk, beruházási költség és megtérülés szempontjából összehasonlíthatóvá tesszük.

Energa Kontroll Rendszer telepítése

3. lépés: Pályázati támogatás

Az elkészülő koncepció pályázati előkészítésnek tekinthető, mivel az ez alapján készülő dokumentumok (pl. a Megvalósíthatósági Tanulmány) a pályázatok elmaradhatatlan részét képezik. Így pályázati kiírás esetén ügyfeleink 2-3 hónap előnyhöz jutnak más pályázókhoz képest, mely lehetővé teszi már a kiírás napján történő beadást. Sikeres pályázatban előkészületként elszámolhatók a cégünk által végzett energetikai munkák.

Energa Kontroll Rendszer telepítése

4. lépés: Energia Kontroll Rendszer

Fogyasztási adatok napi szintű ellenőrzése. A Pannon Épületenergetika által kiépített (és tetszőlegesen bővíthető) rendszer adatai online felületen nyomon követhetők bármely mérési pont tekintetében, bármely időszakra.

A rendszer alapja a főbb épületrészek (blokkok: konyha, wellness, szobák, szintek, bérlemények, stb.) energia felhasználásának 15 perces automatizált mérése. A mérések révén a pályázatokhoz szükséges részletezettséggel, több millió múltbeli adat áll rendelkezésre.

Az így gyűjtött adatok interneten vagy belső hálózaton keresztül, tetszőlegesen lekérdezhetők és grafikusan megjeleníthetők, lehetőséget biztosítanak az energetikai elemzésre, és a költségcsökkentésre irányuló intézkedések meghozatalára. A rendszer által biztosított "tulajdonosi jelenlét" önmagában is igen jelentős megtakarítást eredményez az energiafogyasztásban.

Finanszírozás megtakarításokból:

A számlaaudit révén elért megtakarítások több ügyfelünknél megfinanszírozták az Energetikai Koncepció költségeit és fedezetet nyújthatnak további energetikai fejlesztésekre, például a Korlátozó automatikára is (Energia Kontroll).
A felkutatott megtakarítások a pályázati előkészületek költségeit vagy a pályázati önrészt is biztosíthatják.

Energia audit helyett energiagazdálkodási rendszer!

A koncepció megfelelő alapot biztosít az EU által előírt, 2015. december 15-ig a KKV-nak nem minősülő vállalatok részére kötelezően elkészítendő, és négy évente megismétlendő energia auditnak. Az audit alól mentesülnek azon vállalatok, ahol nemzetközi szabványoknak megfelelő energia- vagy környezetgazdálkodási rendszer kerül bevezetésre. Ez utóbbi kritériumnak megfelelő ISO 50001 szabvány alkalmazásának első lépése az általunk kínált program.

Energia költségek elemzése


CikktárZölden és hatékonyan?

Ben Gainsford, a London melletti Redcoats Farmhous Hotel ügyvezető igazgatója úgy nyilatkozott, hogy működési költségeik 5-10%-át az energiaköltségek teszik ki. Ez különösen magas szám egy olyan iparágban, ahol alacsony a forgalom melletti nyereség, így kifejezetten fontos, hogy a lehető legalacsonyabbak legyenek az energiaköltségek.

Részletes leírás »


Egy energiahatékony hotel Londonban

Az energiafogyasztást négyzetméterenként 16,6%-kal, a vendégéjszakánkénti vízfogyasztást 37%-kal, a keletkezett hulladékmennyiséget 11%-kal csökkentették 2010. és 2012. között. Mindezeket az eredményeket úgy érték el, hogy a szálloda bevétele folyamatosan növekedett. Ismerjük meg a Hyatt Regency London – The Churchill hotel működését!

Részletes leírás »

Szeretné biztosítani a tulajdonosi jelenlétet távollétében is?

Túl magasak az energiaköltségek? Szolgáltatásunk kiadás helyett bevételt hoz Önnek és egyúttal megoldást kínál a fenti problémákra is. Az alábbi modulokból választhat:

Részletes leírás »


Több épületet üzemeltet?

Egy város intézményeinek energetikai számításai
Szombathely város intézményeinek energetikai felmérését a BFH Európa Projektfejlesztő és Tanácsadó Kft.-val közös projekt keretein belül végeztük el. A 31 épületet átfogó munkára 2014. első negyedévében került sor. Az épületek energetikai tanúsításán túl fejlesztési koncepciót dolgoztunk ki, melynek eredményeképpen az egyes energetikai korszerűsítések beruházási költség és megtérülés szempontjából is összehasonlíthatóvá váltak, ezzel is támogatva az optimális tulajdonosi döntés meghozatalát.

Részletes leírás »

Ökológiai lábnyom

A kifejezést a két kanadai ökológusnak, William Reesnek és Mathis Wackernagelnek köszönhetjük. Jelentése: az adott technikai fejlettség mellett egy emberi csoportnak, társadalomnak, mennyi földre, vízre van szüksége az önfenntartáshoz, és a keletkezett hulladék elnyeléséhez.

Részletes leírás »

general building contractor - english
© 2009-2024 Pannon Építőműhely kft.
Kapcsolat