>

A HŐKAMERÁS VIZSGÁLATOK ELŐNYEIwww.pannonmuhely.hu » Épületenergetika kezdőlap » Az energiatudatos épület » Épületdiganosztika

A fűtésszezon beköszöntével mindenkit érzékenyen érint - magánembereket, cégvezetőket, üzemeltetőket egyaránt - a fűtésköltségek, energiaszámlák összegének jelentős növekedése. Ilyenkor még fontosabb számunkra, hogy épületeink energetikai tulajdonságainak esetleges hiányaival tisztába legyünk, ennek egyik leggyorsabb és legkíméletesebb módja a hőkamerás diagnosztika.Leleplező képek a láthatatlanról – hőkamerával…

Az épületszerkezetek és az épületgépészet hőtechnikai állapotának gyors és eredményes megállapítására kitűnő módszer a hőkamerás vizsgálat. A hőkamera, mint diagnosztikai eszköz, időtakarékosan és roncsolásmentesen, az épületek szerkezeteinek felültéről és a szabad szemmel nem látható épületszerkezeti elemekről is képes hőmérsékleti adatokat és vizuális képet nyújtani.

A vizsgálat során a külső és a belső hőmérséklet közti különbség miatt jelentkező hőtani jelenség mérését, „fotográfiáját” végzik el a szakemberek.

A hagyományos épületdiagnosztikai módszerek jellemzően az épület, a kábelek és a vezetékek megbontásával, föltárásával járnak.

A hőkamerás vizsgálattal viszont időtakarékosan, bontás és roncsolás nélkül feltárhatók az épület gyenge pontjai (építési hibák, kivitelezési hiányosságok, villamossági-, gépészti berendezések meghibásodásai) is.

Az infravörös képalkotó rendszer kiemelkedő termikus érzékenysége révén már a legkisebb hőmérséklet-különbséget is kimutatja, így láthatóvá válik a veszteség oka.

Milyen esetekben érdemes a hőkamerás vizsgálatot elvégeztetni? 

A hőveszteség az üzemeltetési költségek – energiaszámla- növekedését eredményezi, valamint kényelmi és komfort érzetünkre is negatív hatással van. Ha kiadásainkat csökkenteni szeretnénk érdemes hőkamerás vizsgálatot végeztetni.

A hőkamerás vizsgálattal meggyőződhetünk a tervezés és a kivitelezés hőtechnikai minősége felől. Segítségével jól kiszűrhetők a hőszigetelésre szoruló homlokzatrészek, de a beázott, átnedvesedett födémdarabok is. Mindemellett a csőtörések, valamint a zárlatos, rosszul érintkező vezetékek feltárásánál is remek szolgálatot tehet.

Célszerű a diagnosztikát végeztetni ingatlan vétele során, hogy ne vegyünk „zsákbamacskát”, épület hőtechnikai rekonstrukciójakor, hogy tudjuk, hol célszerű a beavatkozásokat elvégeztetni, továbbá a kivitelezést és a felújítást követően, minőségi ellenőrzés céljából.

Lehet gyenge vagy nem megfelelő szigetelés, huzat, fűtés és vízvezeték problémák, víz által okozott károk, szivárgás, páralecsapódás, penész problémák, a hőkamera  fontos eszköz e hibák azonosítására és megtalálására, ami az első lépés a probléma megoldásában.2017-11-09 06:49:27

További cikkek a témában: Mobil adatgyűjtés, diagnosztika || Penész? Vizesedés? || Hőkamerázás korszerűsítés előtt || Hőkamerával feltárható jellemző hibák || Hőkamra működése

Megosztás

Itt iratkozhat fel hírlevelünkre > > >

1 ÉVIG INGYENES A SZAKREFERENSÜK!


ha 2019.03.31-ig cégünket bízza meg az energia audit elkészítésével...Részletek a linken>>>

general building contractor - english © 2009-2019 Pannon Építőműhely kft. Kapcsolat
Szerző: | Weblapkészítés