Épületdiganosztika - hőkamera - nedvességméréswww.pannonmuhely.hu » Épületenergetika kezdőlap » Az energiatudatos épület » Épületdiganosztika


Megfelelő páratartalom műszeres méréssel

Ahhoz, hogy otthonunkban jól érezzük magunkat, elengedhetetlen, hogy a lakás klímája kellemes és jó minőségű legyen, A minőségre elsősorban a levegő nedvességtartalma van hatással, az egészséges értékek 40% és 65% között mozognak.Részletes leírás »


Légtömörség mérés Blower-door teszt segítségével

A passzív és alacsony energiájú házaknál alapvető követelmény a megfelelő légzárás. A jó kivitelezés és a légtömörség biztosításával a hőáramlásból eredő hőveszteségek kiküszöbölhetőek, illetve minimálisra csökkenthetőek.Részletes leírás »

Mit és hogyan „lát” a hőkamera?

Ahogy arról már korábban is írtunk, az energetikai vizsgálatok egyik legfontosabb eszköze a hőkamera. Segítségével megláthatjuk az épületek olyan rejtett hibáit is, melyek szabad szemmel észrevehetetlenek előttünk. Éppen ezért, ha az ingatlanunkat szeretnénk energiatakarékosabbá tenni, akkor elkerülhetetlen a hőkamerás vizsgálat.Részletes leírás »


A hőkamerás vizsgálat miértjei

Amikor arra kerül a sor, hogy az ingatlanunk hatékonyságát górcső alá vegyük, a legjobb, ha olyan szakembereket keresünk fel, akik ismerik erre a legjobb, legmegbízhatóbb és legoptimálisabb megoldásokat és elemzési, vizsgálati módszereket. Az egyik ilyen módszer a hőkamerás vizsgálat, mely a legjobb eszköz arra, hogy felfedjük az épület rejtett problémáit.Részletes leírás »

Milyen gyakori hibák feltárására alkalmas a hőkamera?

Az Ingreen magazinban megjelent cikkünk első részében a hőkamerás diagnosztika módszertanát mutattuk be. Ebben a részben bemutatjuk a hőkamerás diagnosztikát és a segítségével feltárható néhány jellegzetes, gyakori hibát is.Részletes leírás »


Képek a láthatatlanról – hőkamerával, I. rész

A hőkamerás diagnosztika gyors és eredményes, bontás vagy roncsolás nélküli hibafeltárásra képes módszer. Az épületjellemzők pontos ismeretére ad lehetőséget, így a beruházás vagy korszerűsítés optimális tervezését is megkönnyíti. Ezáltal elkerülhető a költségek alul- vagy felültervezése.
Cikkünkben bemutatjuk a hőkamerás diagnosztikát és a segítségével feltárható néhány jellegzetes, gyakori hibát is.Részletes leírás »

Penészes fal: beázás vagy szellőztetési gond?

Vajon mi okozza a falon megjelenő penészt? Sokan ilyenkor automatikusan külső beázásra gyanakodnak, pedig ez esetben a salétromos fal a tünet a foltok megjelenését követően. A fal penészesedés csak jóval később alakul ki, és többnyire nem az ázás az oka.Részletes leírás »


Nedvességméréssel a nedves falak ellen

A nedves falak sok bosszúságot okozhatnak. Amellett, hogy a szerkezet állagát és a levegő minőségét is rontják, van egy sokkal nagyobb probléma velük: veszélyeztetik a lakók egészségét, asztmát és allergiát is okozhatnak.Részletes leírás »

Legionella fertőzés kockázat vizsgálat

A 49/2015. (XI. 6.) számú EMMI rendelet foglakozik a Legionella által okozott fertőzési kockázatot jelentő közegekre, illetve létesítményekre vonatkozó közegészségügyi előírásokkal. A rendelet hatálya kiterjed a Legionella által okozott fertőzési kockázatot jelentő közegekre, illetve létesítményekre, azok üzemeltetőire, illetve tulajdonosaira.Részletes leírás »


Klímagáz szivárgásvizsgálat

A törvényi előírások alapján - mérettől függően - 3-12 havonta kötelező a klímagáz szivárgásvizsgálat elvégzése. 

A 14/2015. (II. 10.) Korm. rendelet rendelkezik a fluortartalmú üvegházhatású gázokkal és az ózonréteget lebontó anyagokkal kapcsolatos tevékenységek végzésének feltételeirőlRészletes leírás »

Gázipari műszaki biztonsági felülvizsgálat

A 11/2013. (III. 21.) NGM rendelet alapján a felhasználó köteles a gázfelhasználó technológia műszaki-biztonsági felülvizsgálatát az üzembe helyezés évét követő első évben és ezt követően évente elvégeztetni. A rendelet a gáz csatlakozóvezetékekre, a felhasználói berendezésekre, a telephelyi vezetékekre vonatkozó műszaki biztonsági előírásokra és az ezekkel összefüggő hatósági feladatokra terjed ki.Részletes leírás »


Hőtermelő berendezések kötelező energetikai felülvizsgálata

A 2009. január 1-én életbe lépett 264/2008. (XI. 6.) Korm. rendelet alapján a 20 kW feletti hőtermelő rendszereket 2 ill. 4 évente energetikailag felül kell vizsgálni.Részletes leírás »

Légkondicionáló rendszerek kötelező felülvizsgálata

A 2009. január 1-én életbe lépett 264/2008. (XI. 6.) Korm. rendelet alapján a 12 kW feletti légkondicionáló rendszereket 2 ill. 4 évente energetikailag felül kell vizsgálni.Részletes leírás »


A HŐKAMERÁS VIZSGÁLATOK ELŐNYEI

A fűtésszezon beköszöntével mindenkit érzékenyen érint - magánembereket, cégvezetőket, üzemeltetőket egyaránt - a fűtésköltségek, energiaszámlák összegének jelentős növekedése. Ilyenkor még fontosabb számunkra, hogy épületeink energetikai tulajdonságainak esetleges hiányaival tisztába legyünk, ennek egyik leggyorsabb és legkíméletesebb módja a hőkamerás diagnosztika.Részletes leírás »

Penész, gombák, nedvesedés az épületekben

Hazánkban az épületek felelősek  az összes elfogyasztott energia 40%-áért . A témához kapcsolódó egyik fő kérdés a házak hőszigetelése. A rossz hőszigetelés ugyanis gombásodáshoz, penészhez vezet, ráadásul növeli a fűtésszámlát is.Részletes leírás »


Egészséges épület - beteg épület

http://www.pannonmuhely.hu/pdf/egeszseges.pdf>>Részletes leírás »

Hőkamera működése

A hőkamerás vizsgálattól nem kell tartani, ehhez ugyanis nincs szükség az épület megbontásához. A vizsgálat során alkalmazott kamerák ugyanis már a hőmérsékletek közötti 0-1°C-os különbséget is kimutatják, ezáltal pedig látható válnak az eddig észre sem vett legapróbb hibák.Részletes leírás »


Hőkamerával feltárható jellemző hibák

A hőkamerás vizsgálat segítségével olyan kisebb mértékű hiányosságok is azonnal feltárhatók, melyek alacsony költségű korrekcióval is jelentősen fokozzák kényelmünket és komfortérzetünket.Részletes leírás »

Energiatakarékos ingatlanhoz hőkamerás vizsgálat?

Ingatlanunk energiatakarékossá alakításához az egyik legelső lépés a hőkamerás vizsgálat. Ennek alkalmazásával ugyanis az épület összes rejtett hibájáról tudomásunk lesz, tehát lehetőségünk nyílik az optimális beavatkozásra. Részletes leírás »


Penész? Vizesedés? Műszeres diagnosztikával feltárható az ok!

Hőkamerás vizsgálattal és a szerkezet nedvességtartalmának meghatározásával megállapítható a vizesedés vagy páralecsapódás oka, ezek után megfelelő intézkedésekkel megszüntethető a probléma.

-5°C alatti hideg időben még a legkisebb hibák, hőhidak is egyértelműen felderíthetőek. Részletes leírás »

Mobil adatgyűjtés - gyors diagnosztika

Mobil adatgyűjtést biztosítunk Ügyfeleink részére, amennyiben az energia-fogyasztási adatok elemzése rövid adatgyűjtő intervallum alatt gyűjtött adatsor (néhány óra - néhány nap) alapján is lehetséges. Tipikus helyszín lehet egy új épület, melyben ugyan korszerű gépészet található, de valamiféle beállítási vagy használati problémából adódóan a vártnál nagyobb energiafogyasztást észlelünk.

Az adatgyűjtő rendszer alkalmas az egyes hűtő fűtő rendszerek ellenőrzésére, diagnosztizálására és ezek után a rendszer beállítására, finomhangolásáraRészletes leírás »

general building contractor - english © 2009-2021 Pannon Építőműhely kft. Kapcsolat