27 ezer pályázó támogatásáról döntöttek az Otthon Melege Programban


www.pannonmuhely.hu » Energetikai pályázat támogatás

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium az Otthon Melege Program három új pályázati konstrukcióját hirdette meg 2014 szeptemberében az elavult háztartási gépek, kazánok és nyílászárók cseréjére.

A pályázatok célja, hogy gyors, megfelelő intenzitású támogatáshoz juttassa a családokat az ország egész területén.A Homlokzati nyílászárócsere alprogramra közel 3 ezer pályázat érkezett be, az elsőkörös feldolgozás már itt is véget ért. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium 2015. március végéig 1 496 pályázat támogatását hagyta jóvá. További közel 600 pályázat támogatói döntése aláírás előtt áll.

A Fűtéskorszerűsítés (Kazáncsere) alprogramra mintegy 2.800 pályázat érkezett be. A pályázatok feldolgozása folyamatosan zajlik. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium mostanáig 950 pályázat támogatását hagyta jóvá.

A Háztartási nagygép-csere alprogramra mintegy 26 ezer pályázat érkezett be, az elsőkörös feldolgozás már lezárult. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium 2015. március végéig 24 621 pályázat támogatását hagyta jóvá. További 159 pályázat támogatói döntésének aláírása folyamatban van.

Az alprogramokra beérkezett pályázatok közel 90 százaléka tehát már támogatásban részesült. A háztartási nagygép- és a nyílászárócsere alprogramok esetében a pályázatkezelő szervezet a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium kérésére megkezdte a kizárt pályázatok felülvizsgálatát. 2015 tavaszán így további pályázatok esetében várhatóak befogadások, támogatói döntések.

A pályázatban megadott e-mail címre minden nyertes pályázó 15 napon belül kap értesítést, a Döntésértesítő és Támogatói Okirat ezt követően letölthető az https://npp.emi.hu pályázói felületen, jelszó igénylését követően. 

Minisztérium a források rendelkezésre állásának függvényében további pályázatok meghirdetését tervezi, melyek a lehető legszélesebb körnek biztosítanak lehetőséget az energiahatékonyság növelésére, az energiaköltségek csökkentésére.

 

------------------------------

 A Pannon Építőműhely Kft. mérnöki-energetikusi tanácsadással támogatja az energetikai pályázatok elkészítését. Amennyiben Ön is tervezi a pályázati támogatás igénybevételét az alábbi email címen jelezze felénk: palyazat@pannonmuhely.hu.

2015-04-24 15:40:50


Megosztás

Itt iratkozhat fel hírlevelünkre > > >


general building contractor - english © 2009-2021 Pannon Építőműhely kft. Kapcsolat