Jön az új társasházi pályázat, 20 milliárd a keret


www.pannonmuhely.hu » Energetikai pályázat támogatás

Panel- és téglaházak is pályázhatnak energiahatékonysági korszerűsítésre. A szokásos szigetelés és nyílászárócsere mellett megújuló energiaforrásokra is igényelhetnek pénzt. A vissza nem térítendő támogatás arányát 45-50 százalékra emelné a kormány a szokásos egyharmad helyett. Közölték azt is, hogy bővítenék a hűtőcsere-pályázat kedvezményezetti körét.5 vagy több lakásból álló társasházak energiahatékonysági korszerűsítésére lehet pályázni novembertől. A pályázatot 20 milliárd forintos keretösszeggel, uniós pénzből hirdetik meg.

Az energiahatékonyságot célzó, új pályázati lehetőség panel- és téglaházak számára is nyitott lesz. A keretösszeg fele-fele arányban oszlik meg a vissza nem térítendő és visszatérítendő támogatások között. A visszatérítendő összeget várhatóan két pénzintézet fizeti majd kedvezményes, 2,5-3 százalékos kamat mellett 4 évre folyósított kölcsön formájában.

A pályázók nemcsak szigetelésre, illetve nyílászáró- és födémcserére igényelhetnek támogatást, hanem napelemes, illetve geotermikus megoldásokra is.

A háztartásigép-cserére meghirdetett pályázatra egyelőre kevés az érdeklődő, ezért a lehetőséget vélhetően kiterjesztik a nagycsaládosokról és a nyugdíjasokról más társadalmi rétegekre is. A kazáncserére és a nyilászárókra vonatkozó pályázat iránt viszont igen erős az érdeklődés.

------------------------------

 A Pannon Építőműhely Kft. mérnöki-energetikusi tanácsadással támogatja az energetikai pályázatok elkészítését. Amennyiben Ön is tervezi a pályázati támogatás igénybevételét az alábbi email címen jelezze felénk: palyazat@pannonmuhely.hu.

2014-10-17 13:06:06


Megosztás

Itt iratkozhat fel hírlevelünkre > > >


general building contractor - english © 2009-2021 Pannon Építőműhely kft. Kapcsolat