Megjelent a következő 7 évre a KÖRNYEZETI ÉS ENERGIAHATÉKONYSÁGI OPERATÍV PROGRAM (KEHOP) tervezete


www.pannonmuhely.hu » Energetikai pályázat támogatás

A 2014 és 2020 közötti program öt fő területe az alkalmazkodás a klímaváltozás hatásaihoz, a települési vízellátás, szennyvízelvezetés- és tisztítás, a hulladékgazdálkodással és kármentesítéssel kapcsolatos fejlesztések, a természetvédelmi és élővilág védelmével kapcsolatos fejlesztések, valamint az energiahatékonyság fejlesztése és megújuló energiaforrások alkalmazása lesz.

A Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Programban felsorolt öt fejlesztési prioritásra több mint 1100 milliárd forint jut.A korábbiaknál jóval komplexebb szemléletben és fejlesztésekben lehet gondolkodniuk majd a pályázóknak. Lehet például olyan projekteket indítani, ahol egy adott épület energetikai felújítása mellett a megújuló energiaforrások beépítésére és használatára is lehetőség nyílik ugyanabban a beruházásban” - jelezte Nemcsok Dénes, helyettes államtitkár.

Mely területen tud cégünk segíteni Önnek?

A Pannon Épületenergetika – Pannon Építőműhely Kft. az Energiahatékonyság növelése, megújuló energiaforrások alkalmazása vonatkozásában tud hatékony segítséget nyújtani a lehetséges kedvezményezett körnek, az alábbi intézkedési területeken:

Várható intézkedések: a megújuló energiaforrások felhasználásának növelése
Lehetséges kedvezményezettek: társaságok, mint megújuló energiát előállító erő-műveket létesítők, villamos energia-termelői engedélyesek, gazdasági társaságok,

Várható intézkedések: épületek energiahatékonysági korszerűsítése megújuló energiaforrások alkalmazásának kombinálásával, illetve új közel zéró szén-dioxid kibocsátású épületek létesítése.
Lehetséges kedvezményezettek: lakosság, központi költségvetési szervek, nonprofit szektor (kivéve önkormányzat), közszolgáltatást végző gazdasági társaságok.

Várható intézkedések: távhőrendszerek komplex energetikai felújítása, illetve megújuló alapra helyezése. Lehetséges kedvezményezettek: távhőszolgáltatók, távhőtermelési célú gazdasági társaságok.

Várható intézkedések: közvilágítás korszerűsítése.
Lehetséges kedvezményezettek: önkormányzatok.

Várható intézkedések: energiamenedzsment rendszerek bevezetése a közfeladat-ellátásban.
Lehetséges kedvezményezettek: központi költségvetési szervek.

Várható intézkedések: az energiatudatosság növelése komplex szemléletformálási programok megvalósításán keresztül.
Lehetséges kedvezményezettek: civil szervezetek, önkormányzatok, oktatási intézmények, központi költségvetési szervek, lakosság, gazdasági társaságok, nonprofit szektor.

Várható intézkedések: a villamos energia-rendszer alkalmassá tétele a megújuló, energiahatékonysági és kibocsátás-csökkentési célok végrehajtására.
Lehetséges kedvezményezettek: villamos energia-kereskedők, az elosztói rendszerüzemeltetők, villamos energia-termelői engedélyesek, átviteli rendszerirányító telekommunikációs társaságok. 

Mi szükséges a sikeres pályázatokhoz?

A Pannon Épületenergetika által összeállított Energetikai Koncepció a pályázatokhoz szükséges tanulmányok elkészüléséhez szükséges. A koncepcióban konkrét adatokkal elemezzük a beruházási költségeket, megtérülési időket és a megtakarítások mértékét. A 6 modulból álló koncepció kidolgozása révén a legrövidebb megtérülési idők ismeretében megalkothatóvá válik a pályázók energetikai stratégiája. Az energetikai számítások elvégzése révén elkészülnek a megvalósíthatósági tanulmányok.

Cégünk az alapvizsgálatoktól a pályázati leadásig végigkíséri ügyfeleit és lehetővé teszi a pályázati startra kész állapotot, mely más pályázókhoz képest 2-3 hónap előnyt jelent.

Bővebben az Energetikai Koncepcióról>>

Ügyfeleink sikeres pályázatairól információ és projektbemutatók>>

A KEHOP program teljes leírása itt >> érhető el.

2014-08-26 15:58:57


Megosztás

Itt iratkozhat fel hírlevelünkre > > >


general building contractor - english © 2009-2021 Pannon Építőműhely kft. Kapcsolat