KEOP-2014-4.10.0/N Fotovoltaikus rendszerek kialakítása


www.pannonmuhely.hu » Energetikai pályázat támogatás

KEOP-2014-4.10.0/N  Fotovoltaikus rendszerek kialakítása

Megkezdődött a társadalmi egyeztetés a "Fotovoltaikus rendszerek kialakítása " - KEOP-2014-4.10.0/N programmal kapcsolatban. A KEOP program célja az ország teljes területén (kiv.: közép-magyarországi régió) történő fotovoltaikus rendszerek kialakítására való ösztönzése.

A pályázatok várhatóan 2014. július 21-22-ig lesznek benyújthatóak, így elsősorban a már megfelelően előkészített pályázatoknál látunk esélyt a sikeres pályázatra.KEOP-2014-4.10.0/N pályázat alapvető célja

Az Európai Parlament és Tanács RED irányelve alapján hazánkban 2020-ra a megújuló energiaforrások részaránya legalább a 13%-ot el kell, hogy érje a bruttó végső energiafogyasztásra vetítve. A Megújuló Energia Hasznosítási Cselekvési Tervünkben [2010-2020] a kormány olyan intézkedések foganatosítását vázolta fel, mely ennél magasabb, 14,65 %-os részesedés elérését is lehetővé teszik, ezáltal is ösztönözve a megújuló energiaforrások nagyobb arányú felhasználását, hozzájárulva a zöldgazdaság fejlesztéséhez.

Jelen pályázati felhívás kiemelt célkitűzése – összhangban a hazai és EU stratégiával – ösztönözni a decentralizált, környezetbarát megújuló energiaforrást hasznosító rendszerek elterjedését; és vissza nem térítendő támogatás formájában támogatni a következő technológiáknak az épületek energia-felhasználásához kapcsolódó kiépítését:

- sziget üzemű napelemes rendszerek

- hálózatra csatlakozó napelemes rendszerek.

A pályázók körének meghatározása

Jelen pályázati kiírásra az alábbi pályázók adhatnak be pályázatot:

 • Helyi önkormányzat

 • Helyi önkormányzati költségvetési szerv

Támogatás mértéke

A KEOP-2014-4.10.0/N pályázatban elnyerhető támogatás a költségvetési szervek és intézményeik maximális mértéke 100%.

Támogatás összege

A KEOP-2014-4.10.0/N konstrukció keretében azon pályázatok nyújthatók be, melyekben a támogatási igény minimum 20 millió Ft, maximum összege pedig nem haladja meg az 50 millió Ft-ot.

Területi megkötés

Jelen kiírás esetében támogatásra a közép-magyarországi (Budapest és Pest megye) régió területén megvalósuló fejlesztés kivételével az ország teljes területe jogosult.

Rendelkezésre álló forrás

A KEOP-2014-4.10.0/N pályázat keretében a rendelkezésre álló tervezett keretösszeg 5 milliárd forint.

Támogatható tevékenységek

Jelen Pályázati Felhívás keretében az alábbi energiahatékonyságot fokozó tevékenységekre lehet pályázni:

 • 50 kVA csatlakozási teljesítmény alatti (HMKE méretű), hálózatra csatlakozó napelemes rendszer kialakítása saját villamosenergia-igény részbeni vagy teljes közvetlen kielégítése céljából 

  Támogatható költségelemek:

  Napelemek, tartó eszközök, állványok, helyi rendszerhez illetve a hálózathoz való csatlakozáshoz szükséges elemek (pl. inverter) és ezek kiépítésének költségei, külön mérő-és szabályozó berendezések beszerzése és felszerelése, a havi villamosenergia-fogyasztási adatokat rögzítő mérőeszköz beszerzése és felszerelése.

  Kizárólag a villamos energia termelői oldal támogatható (napelemes rendszer esetén az inverter kimeneti részéig)! Elszámolhatóak a szabályozáshoz és méréshez szükséges eszközök. 

 • 50 kVA teljesítmény alatti (HMKE méretű), sziget üzemű napelemes rendszer kialakítása saját villamosenergia-igény részbeni vagy teljes közvetlen kielégítése céljából 

  Támogatható költségelemek:

  Napelemek, tartó eszközök, állványok, helyi rendszerhez való csatlakozáshoz szükséges elemek (pl. inverter) és ezek kiépítésének költségei, külön mérő-és szabályozó berendezések beszerzése és felszerelése, a havi villamosenergia-fogyasztási adatokat rögzítő mérőeszköz beszerzése és felszerelése.  Villamosenergia-tárolásra alkalmas akkumulátor.

  Kizárólag a villamos energia termelői oldal támogatható (napelemes rendszer esetén az inverter kimeneti részéig)! Elszámolhatóak a szabályozáshoz és méréshez szükséges eszközök.

------------------------------

 A Pannon Építőműhely Kft. mérnöki-energetikusi tanácsadással támogatja az energetikai pályázatok elkészítését. Amennyiben Ön is tervezi a pályázati támogatás igénybevételét az alábbi email címen jelezze felénk: palyazat@pannonmuhely.hu.

2014-06-17 12:15:01


Megosztás

Itt iratkozhat fel hírlevelünkre > > >


general building contractor - english © 2009-2021 Pannon Építőműhely kft. Kapcsolat