Ősztől várhatóak az uniós pályázatok


www.pannonmuhely.hu » Energetikai pályázat támogatás

Magyarország benyújtotta a 2014-2020 között érkező uniós források felhasználásának keretét jelentő partnerségi megállapodást az Európai Bizottságnak múlt pénteken, várhatóan ősztől kezdődhet a pályázatok kiírása - jelentette be Cséfalvay Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) államtitkára keddi budapesti sajtótájékoztatóján.A 2014-2020-as fejlesztési időszak főtárgyalója elmondta: az egyes területek támogatási céljait, prioritásait, forrásait részletesen meghatározó operatív programokat is benyújtják a tervek szerint március végén. A dokumentumok véglegesítése most folyik.

Magyarország az új uniós költségvetési időszakban a strukturális alapokból és a kohéziós alapból a hazai társfinanszírozással együtt 7480 milliárd forintot használhat majd fel - ismertette Cséfalvay Zoltán.

A tájékoztatás szerint energiahatékonyságra a keret 9 százaléka megy, kétszerese az eddiginek.

Az Integrált Közlekedésfejlesztés Operatív Program (KOP) kerete 1034 milliárd forint, a Környezeti és Energetikai Hatékonysági Operatív Programé (KEHOP) mintegy 1120 milliárd, az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Programé (EFOP) 885 milliárd, a Közigazgatás- és Közszolgáltatás-fejlesztés Operatív Programé (KÖFOP) csaknem 300 milliárd forint, a Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Programé (VEKOP) pedig mintegy 270 milliárd forint, sorolta az államtitkár.

forrás: MTI

------------------------------

A Pannon Építőműhely Kft. mérnöki-energetikusi tanácsadással támogatja az energetikai pályázatok elkészítését. Amennyiben Ön is tervezi a pályázati támogatás igénybevételét az alábbi email címen jelezze felénk: palyazat@pannonmuhely.hu.


2014-03-11 21:27:46


Megosztás

Itt iratkozhat fel hírlevelünkre > > >


general building contractor - english © 2009-2021 Pannon Építőműhely kft. Kapcsolat