Energiahatékonysági feltételekhez kötné a lakáscélú támogatásokat a Levegő Munkacsoport


www.pannonmuhely.hu » Energetikai pályázat támogatás

A Levegő Munkacsoport azt javasolja Matolcsy György nemzetgazdasági miniszternek, hogy a lakáscélú támogatásokat kössék energiahatékonysági feltételekhez.Forrás: MTI

A környezetvédő szervezet az MTI-hez eljuttatott szerdai közleményében úgy vélekedik, ez az intézkedés az építőipart és a tulajdonosokat is ösztönözné arra, hogy javítsák az épületek energetikai tulajdonságait.

A Levegő Munkacsoport a miniszterhez írt levelében kiemeli: a családok lakáshoz jutását könnyítő kamattámogatás élénkíti majd a keresletet, így a pangó ingatlanpiacot és az építési szektort is segíti. A konstrukció a szervezet szerint lehetőséget adna arra, hogy a támogatást energetikai, illetve a racionálisabb településfejlődést ösztönző feltételekhez is kössék.

A 2012-től minden ingatlanvásárlásnál kötelező energiatanúsítvány önmagában nem elegendő ösztönző - állítja a környezetvédő szervezet. Magyarországon egyre nagyobb problémát jelent a háztartásoknak az energiaszámlák kifizetése, ami a szabad felhasználású jövedelmek csökkenéséhez vezetett. Így a korszerűsítések elvégezésére is kevesebben vállalkoznak, fenntartva a pazarló fogyasztást - hívja fel a figyelmet a Levegő Munkacsoport. A szervezet emlékeztet: több uniós tagállamban kötik a támogatásokat környezetvédelmi, illetve energetikai feltételekhez.

A Pannon Építőműhely Kft. mérnöki-energetikusi tanácsadással támogatja az energetikai pályázatok elkészítését. Amennyiben Ön is tervezi a pályázati támogatás igénybevételét az alábbi email címen jelezze felénk: palyazat@pannonmuhely.hu. A pályázat kiírásáról és az igénybevétel feltételeiről tájékoztatni fogjuk.

2012-03-15 22:36:33


Megosztás

Itt iratkozhat fel hírlevelünkre > > >


general building contractor - english © 2009-2021 Pannon Építőműhely kft. Kapcsolat