NHP ZOP kimerült - Energetikai pályázatok - KEOP - ZBR

NHP ZOP kimerült


www.pannonmuhely.hu » Energetikai pályázat támogatás

A program rendkívül népszerűnek bizonyult, szinte minden újépítésű lakás pályázik a kedvező hitelre. Óriási az érdeklődés, a pályázók a szigorított feltételeket is vállalják. A kiinduló keret 200 milliárd forint volt, amit egy hónappal ezelőtt 2022 április 5-én megemeltek további 100 milliárd forinttal.Mostanra kimerült a teljes keretösszeg, a bankok nem fogadnak be több kérelmet. Egyénileg előfordulhat, hogy egyes bankoknál maradt a keretösszegből, erről az egyes hitelintézet tud felvilágosítást adni. A jegybank vizsgálja a program folytatását, milyen módon lehet továbbra is támogatni hosszú távon a hazai zöld átmenetet.

Kik pályázhatnak a kedvező hitelre?

Kizárólag belföldi természetes személy igényelheti a lakáshitelt.

Mire használható fel a kölcsön?

Saját építésre, vagy vásárlásra újonnan épülő lakások támogathatók, amelyek energiahatékonyak és teljesítik a program energetikai követelményeit. További kritérium, hogy az új építésű lakásban a tulajdonos adós minimum 10 évig életvitelszerűen lakik. Mekkora összeg igényelhető? Maximum 70 millió forint hitelösszeg támogatható.

Mit jelent az energiahatékony lakás?

Egy újépítésű lakás akkor minősül energiahatékonynak, ha az a vonatkozó 7/2006 TNM rendelet szerint meghatározott összesített energetikai jellemző nem haladja meg a 80 kWh/m2 -t évente, kategóriabesorolása BB - közel nulla energiaigényre vonatkozó követelménynek megfelelő.

Hogyan lehet az energiahatékonyságot igazolni?

Elkészült lakás esetén hitelesített energetikai minőségtanúsítvánnyal lehet a megfelelést igazolni, melyet regisztrált energetikai tanúsítók készítenek el, tervezett lakás esetén előzetes energetikai számítással szükséges igazolni. Utóbbi esetben a használatbavételi engedélyt követően hitelesített energetikai tanúsítvánnyal kell igazolni.

Meddig lehet igényelni az NHP ZOP kölcsönt?

Erre vonatkozó időkorlát nem került meghatározásra, azonban mostanra kimerült a teljes keretösszeg, a bankok nem fogadnak be több kérelmet. Egyénileg előfordulhat, hogy egyes bankoknál maradt a keretösszegből, erről az egyes hitelintézet tud felvilágosítást adni.

zöldhitel

forrás: mnb.hu

2022-05-03 17:20:00


Megosztás

Itt iratkozhat fel hírlevelünkre > > >


general building contractor - english © 2009-2024 Pannon Építőműhely kft. Kapcsolat