Energia: az EU-s támogatások új rendszere


www.pannonmuhely.hu » Épületenergetika kezdőlap » Pályázatírás

Március végére elkészül a Környezet és Energia Operatív Program (KEOP) energetikai akcióterve, amelyben 163 milliárd forint uniós támogatás áll rendelkezésre.

Az uniós szándékoknak megfelelően gyorsítanák és hatékonyabbá tennék a támogatások odaítélését és felhasználásátForrás: MTI

A magyar kormány ennek jegyében kérte, hogy - forintban számolva - 163 milliárd forintot átcsoportosíthasson a KEOP-on belül az energetikai támogatásokra - mondta Molnár Ferenc, a Századvég Gazdaságkutató Intézet európai uniós üzletágának vezetője csütörtökön sajtóbeszélgetésen.

A szakértők arra számítanak, hogy az Európai Bizottság hamarosan igent mond a magyar kérésre. A 163 milliárd forintra 2013. december 31-ig kellene kötelezettséget vállalni, a pénzügyi elszámolás határideje pedig 2015 vége. Ennek alapján már akár 2013 nyarán megkezdődhetne például iskolák energetikai felújítása.

Molnár Ferenc tájékoztatása szerint még folyik a konstrukció kidolgozása, de ez stratégia váltást is jelent: az eddig fejlesztésekhez adott támogatás helyett a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) bevonásával komplex pénzügyi csomagot vehetnének igénybe a nyertes pályázók. Ez különösen fontos a saját erő biztosításához, ami többek között az állami, illetve önkormányzati fejlesztések támogatásánál jelentett problémát.

A Pannon Építőműhely Kft. mérnöki-energetikusi tanácsadással támogatja az energetikai pályázatok elkészítését. Amennyiben Ön is tervezi a pályázati támogatás igénybevételét az alábbi email címen jelezze felénk: palyazat@pannonmuhely.hu. A pályázat kiírásáról és az igénybevétel feltételeiről tájékoztatni fogjuk.

2012-03-10 17:06:11


Megosztás

Itt iratkozhat fel hírlevelünkre > > >


general building contractor - english © 2009-2020 Pannon Építőműhely kft. Kapcsolat
Szerző: | Weblapkészítés