Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése című (TOP-3.2.1-16 kódszámú) területi felhívás


www.pannonmuhely.hu » Épületenergetika kezdőlap » PályázatírásA Széchenyi 2020 keretében megjelent az „Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése” című (TOP-3.2.1-16 kódszámú) felhívás.Pályázati kód 

TOP-3.2.1-16

Támogatás megnevezése

Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése

Támogatás formája

A felhívás feltételeinek megfelelő projekteket vissza nem térítendő támogatásban részesíti, a rendelkezésre álló forrás erejéig.

A támogatási előleggel kapcsolatos feltételeknek megfelelő támogatott projekteknek a projekt részére megítélt támogatás legfeljebb 100%-ának megfelelő előleget biztosít.

Forrás összege (Ft)

A felhívás meghirdetésekor a támogatásra rendelkezésre álló tervezett keretösszeg, összes elszámolható költség alapon : 27 050 millió Ft. A területi egység számára rendelkezésre álló forrás meghatározása és a támogatási kérelmek várható darabszáma a felhívás területi egységre vonatkozó területspecifikus mellékletében található.

Jelen felhívás forrását az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban biztosítja.

A Projekt megkezdése

Támogatás a támogatási kérelem benyújtását megelőzően megkezdett projekthez is igényelhető. Megkezdett projekt abban az esetben részesülhet támogatásban, ha a következő feltételeknek együttesen megfelel:

  • támogatási igény benyújtásakor nem minősül fizikailag befejezettnek; 
  • nem regionális beruházási támogatási kategória szerint igényel támogatást; 
  • 2014.01.01-e után kezdte meg a projektet és a tervezési értékek megfelelnek az engedélyezés időpontjában hatályos műszaki-szakmai szabályozásnak és a felhívásban foglaltaknak.

A Projekt végrehajtására rendelkezésre álló időtartam

A projekt fizikai befejezésére a projekt megkezdését, vagy amennyiben a projekt a támogatási szerződés hatályba lépéséig nem kezdődött meg, a támogatási szerződés hatályba lépését követően legfeljebb 36 hónap áll rendelkezésre.

A projekt fizikailag befejezett, amennyiben a projekt keretében támogatott valamennyi tevékenység a támogatási szerződésben meghatározottak szerint, a Felhívásban meghatározott feltételek mellett teljesült. A projekt fizikai befejezése napjának a projekt utolsó támogatott tevékenysége fizikai teljesítésének a napja minősül.

A támogatást igénylő projekttel kapcsolatos pénzügyi elszámolása (záró kifizetési igénylés) benyújtásának végső határideje: 2022. december 31.

A záró kifizetési igénylés benyújtásának határideje az utolsó mérföldkő elérését követően 90 nap.

Állami támogatás típusú előleg esetén legkésőbb az előlegfolyósítást követő három éven belül a nyújtott támogatással el kell számolni.

Támogatást igénylők köre

Jelen Felhívásra támogatási kérelmet nyújthatnak be:

  • Helyi önkormányzatok kivéve a megyei jogú város önkormányzatát (GFO 321) 
  • Területi (megyei) önkormányzat (GFO 321)- kizárólag a 3.1.1/g. tevékenység vonatkozásában konzorciumvezetői státusszal 
  • Helyi önkormányzati költségvetési irányító és költségvetési szervek (GFO 322) 
  • Helyi nemzetiségi önkormányzati költségvetési irányító és költségvetési szervek (GFO 37); 
  • Helyi önkormányzatok társulása (GFO 327) 
  • Többségi önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságok (GFO 11; 572; 573; 575; 576). 

Jelen felhívás keretében a támogatási kérelem benyújtására konzorciumi formában is van lehetőség. 

 

---------------------------

 

A Pannon Építőműhely Kft. mérnöki-energetikusi tanácsadással támogatja az energetikai pályázatok elkészítését. Amennyiben Ön is tervezi a pályázati támogatás igénybevételét az alábbi email címen jelezze felénk: palyazat@pannonmuhely.hu.

 

2017-03-03 13:40:41


Megosztás

Itt iratkozhat fel hírlevelünkre > > >


general building contractor - english © 2009-2020 Pannon Építőműhely kft. Kapcsolat
Szerző: | Weblapkészítés