Háztartási nagygépek cseréje az Otthon Melege Program keretében


www.pannonmuhely.hu » Energetikai pályázat támogatás2016. július 4-étől újabb 500 millió forintos keretösszeggel vissza nem térítendő támogatást biztosít a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium háztartási nagygépek (hűtő- és fagyasztóberendezések) cseréjéhez. A pályázati folyamatban előnyt élveznek az energiatakarékos készülékek beszerzését tervező nagycsaládosok és nyugdíjasok.Háztartási nagygépek cseréjének célja

Minél több családot segítsenek hozzá ahhoz, hogy régi, korszerűtlen hűtőszekrényeiket, fagyasztóládáikat és fagyasztószekrényeiket modern, energiahatékony eszközökre cserélhessék.

Támogatás formája, összege

A keret ezúttal 500 millió forint, a jelentkezők az új, energiatakarékos készülékük árának 50 százalékát, maximum 45 ezer forint vissza nem térítendő  támogatást kaphatnak.

A támogatás összegét befolyásolja az új háztartási gép energiahatékonysági besorolása is: A+ energiaosztályú készülék választása esetén maximum 25.000 forint, A++ energiaosztály esetén 35.000 forint, míg A+++ energiaosztályú háztartási nagygép esetén maximum 45.000 forint támogatás adható.

Nyugdíjasok, Nagycsaládosok pályázatának benyújtása

Az ügyfélkapus regisztrációval rendelkező nyugdíjasok és nagycsaládosok a pályázati portálon keresztül, elektronikus úton nyújthatják be támogatási kérelmeiket 2016. július 4-jétől a rendelkezésre álló forrás kimerüléséig.

Más Magánszemélyek pályázatának benyújtása

Amennyiben marad rendelkezésre álló forrás, úgy 2016. július 6-tól más magánszemélyek is pályázhatnak, ha korábban nem cseréltek háztartási gépet pályázat keretében.

Egy háztartás egy pályázatot adhat le, a sikeres jelentkezők az elbírálást követően megkapják támogató okiratukat, mellyel az üzletekben a régi, elavult hűtőszekrényük és fagyasztójuk leadásával - melyet a pályázónak kell biztosítani - az új készülék megvásárlásakor érvényesíthetik a kapott támogatási összeget.

Az Otthon Melege Program hosszú távú célja, hogy a támogatások révén javuljon a lakosság energiafelhasználásának hatékonysága, csökkenjen a hazai széndioxid-kibocsátás, hiszen ezek nagymértékben hozzájárulnak Magyarország klímavédelmi és energiahatékonysági céljainak eléréséhez.

------------------------------

A Pannon Építőműhely Kft. mérnöki-energetikusi tanácsadással támogatja az energetikai pályázatok elkészítését. Amennyiben Ön is tervezi a pályázati támogatás igénybevételét az alábbi email címen jelezze felénk: palyazat@pannonmuhely.hu.

2016-06-07 11:13:38


Megosztás

Itt iratkozhat fel hírlevelünkre > > >


general building contractor - english © 2009-2021 Pannon Építőműhely kft. Kapcsolat