Készül a családi házak energetikai felújítási pályázata


www.pannonmuhely.hu » Energetikai pályázat támogatás


Idén tavasszal indul a korszerűtlen családi házak felújítását célzó pályázat, a 150 milliárd forintos támogatásból 2020-ig akár hárommillió ilyen ház is megújulhat.
Családi házak komplex energetikai korszerűsítése

Most készül a családi házak komplex energetikai korszerűsítését lehetővé tevő pályázatcsomag, a tulajdonosok várhatóan augusztustól pályázhatnak hitelre.

A kidolgozás alatt álló pályázat keretében az épületek hőszigetelését, a nyílászárók cseréjét, illetve a villamos- és vízhálózatok felújítását támogatják, munkát adva ezzel a kis- és közepes méretű vállalkozásoknak.

Tanyákon épülő házakra is lehet otthonteremtési támogatást kérni, ahol még nem épült ki a szennyvízcsatorna-hálózat, de zárt tárolót építenek, megkaphatják az állami támogatást, továbbá azokon a tanyákon, ahol nincs vezetékes víz, elfogadják, ha iható víz biztosítható fúrt kútból.

Használt lakáshoz jutás, új lakás szerzése támogatással

A kormány két új rendeletben foglalja majd össze az otthonteremtési program szabályait. Az egyik rendelet szól majd a használt lakáshoz jutásról, a másik pedig az új lakáshoz jutás feltételeiről. Emellett több más könnyítést is tartalmaznak majd a rendeletek, például új ház építése esetén az összkomfort meghatározásával kapcsolatban. Így ahol nincs ivóvízvezeték, ott az iható víz elérése lesz a kritérium, ahol pedig nincs szennyvízvezeték, ott az építési szabályokban korábban engedélyezett megoldások tovább élhetnek.

A lakásépítés áfájának 27-ről 5%-ra csökkentésével a kormány támogatja a családok otthonteremtését, és lendületet kíván adni a lakásépítéseknek. az adóvisszatérítés igénylésének menete, hogy az igénylőnek egy költségvetést kell bemutatni az építkezésről, amelyet a hitelintézet ellenőriz, majd elfogad. Az igénylés akkor teljesíthető, ha a költségek legalább 70 százalékáról mutat be számlát az építtető vagy építő magánszemély. A számlákon az építési telekvásárlás, építőanyag-beszerzés, valamint építőipari szolgáltatás költségei szerepelhetnek.

A támogatási kérelem csak az ingatlan használatba vételét megelőzően nyújtható be.

A felújítási költség 40 százaléka lesz vissza nem térítendő uniós támogatás, míg az önrész várhatóan 45 százalékot tesz majd ki. A maradék 15 százalék pedig kamatmentes, visszatérítendő támogatásból származik majd.

A pályázatoknak három ütemük lesz, egyenként 30-40 milliárd forintos támogatással, és régiónként hirdetik meg azokat.

------------------------------

 A Pannon Építőműhely Kft. mérnöki-energetikusi tanácsadással támogatja az energetikai pályázatok elkészítését. Amennyiben Ön is tervezi a pályázati támogatás igénybevételét az alábbi email címen jelezze felénk: palyazat@pannonmuhely.hu.

2016-01-25 14:36:53


Megosztás

Itt iratkozhat fel hírlevelünkre > > >


general building contractor - english © 2009-2021 Pannon Építőműhely kft. Kapcsolat