A Környezet és Energia Operatív Program támogatásainak kifizetése lezárult


www.pannonmuhely.hu » Energetikai pályázat támogatásLezárult a KEOP támogatásainak kifizetése. Összesen 1657 milliárd forintot fizettek ki.A 2007-2013-as fejlesztési ciklus utolsó KEOP-programját is lezárták, minden támogatást igénybe vettek. Mintegy 6553 támogatási szerződést kötöttek meg, a programban rendelkezésre álló 1480 milliárd forint 85 százaléka uniós forrás, 15 százaléka magyar költségvetési támogatás volt.

Országszerte 270 intézményben hajtottak végre energetikai megtakarítást eredményező fejlesztést.

A cél, hogy a következő, 2014-2020-as uniós fejlesztési időszak végére valamennyi magyarországi kórház energetikailag felújított, jól működő intézmény legyen.

Az új fejlesztési ciklusban 1173 milliárd forint forrás áll rendelkezésre öt fő területre:

  • klímaváltozás hatásaihoz való igazodásra
  • települési vízellátás és szennyvízkezelés fejlesztésére
  • energiahatékonyság növelésére
  • megújuló energiaforrások alkalmazására
  • hulladékgazdálkodás, a kármentesítés és a természetvédelem fejlesztésére

Az energetikai fejlesztések területén a jövőben is kiemelt a napenergia, a geotermikus energia és a biogáz falhasználásnak, illetve egyéb megújuló energiaforrások támogatása és fejlesztése.

Egyeztetik a lakossági energiahatékonysági pályázatok kiírását a Miniszterelnökségen, a konstrukció jóváhagyása májusban várható. Az NFM magyar forrásokra támaszkodva tervez kiírni lakossági energiahatékonysági pályázatokat.

------------------------------

 A Pannon Építőműhely Kft. mérnöki-energetikusi tanácsadással támogatja az energetikai pályázatok elkészítését. Amennyiben Ön is tervezi a pályázati támogatás igénybevételét az alábbi email címen jelezze felénk: palyazat@pannonmuhely.hu.

2016-01-21 11:14:17


Megosztás

Itt iratkozhat fel hírlevelünkre > > >


general building contractor - english © 2009-2021 Pannon Építőműhely kft. Kapcsolat