Energetikai tanúsítvány    Megrendelés: (06 1) 203 2710  -  További kapcsolat > > >


Az energetikai tanúsítvány

Mit jelent az energetikai tanúsítás?

Mikortól kötelező? Jogszabályok
Az energetikai tanúsítás követelményei

Az energetikai tanúsítvány díja, árjegyzék

Energia tanúsítvány online rendelése
Mi az energetikai tanúsítvány értelme?

Milyen épületekre terjed ki?

Mi a következő lépés a tanúsítás után?

Mi az energetikai tanúsítvány értelme?

Az energetikai tanúsítás során megismerheti épületének energetikai minőségét, osztályát, így energiatudatos döntést hozhat például egy adott épület megvásárlása során.
A számítások az ún. standard fogyasztói magatartást feltételezve történnek (pl.: rendeletben meghatározott légcsereszám, belső hőmérséklet), hiszen csak ezen egységes elvek szerinti használatot feltételezve biztosítható az épületek objektív összehasonlíthatósága.
Amennyiben az épület nem teljesíti a követelményértékeket, abban az esetben a tanúsítónak javaslatot kell tenni a szükséges energia-megtakarítást eredményező, ill. energiahatékonyságot növelő intézkedésekre. Ezáltal a tulajdonos rövid és hosszútávon ütemezheti a szükséges építészeti és gépészeti korszerűsítéseket.

Energiatanúsítvány pályázathoz

A hazai és uniós finanszírozású energetikai pályázatok - pl.: KEOP, ZBR - igénybevételének elengedhetetlen feltétele az energetikai tanúsítás megléte. Korábban általánosságban elmondható volt, hogy az energetikai korszerűsítés utáni állapotra minimum követelmény a "C - Követelménynek megfelelő" állapot elérése volt, ez 2016-tól pályázatfüggő. Jelenleg nincs "követelménynek megfelelő" osztály, a CC besorolás jelentése "korszerű".


Épületek energetikai minősítési osztályai
Besorolás Százalékos viszony (%) Minőségi osztályának szöveges jellemzése
AA++ <40 Minimális energiaigényű
AA+ 40-60 Kiemelkedően nagy energiahatékonyságú
AA 61-80 Közel nulla energiaigényre vonatkozó követelménynél jobb
BB 81-100 Közel nulla energiaigényre vonatkozó követelményeknek megfelelő
CC 101-130 Korszerű
DD 131-160 Korszerűt megközelítő
EE 161-200 Átlagosnál jobb
FF 201-250 Átlagos
GG 251-310 Átlagost megközelítő
HH 311-400 Gyenge
II 401-500 Rossz
JJ >500 Kiemelkedően rossz


Az energetikai minőséget elsősorban a vizsgált épület, illetve önálló rendeltetési egység összesített energetikai mutatójának és a 4. § (7) bekezdése szerinti minimumkövetelményeknek megfelelő, viszonyítási alapként szolgáló épület, illetve önálló rendeltetési egység összesített energetikai mutatójának százalékban kifejezett arányával lehet kifejezni.

Amennyiben Önnek energetikai korszerűsítési pályázatokhoz lesz szüksége tanúsítványra, érdemes időben felkészülni! Annak érdekében, hogy a pályázatok kiírásakor Ön már startra készen álljon a beadandó anyagokkal, két lehetőséget biztosítunk:

1.       Ön jelen pillanatban már konkrétan tudja, milyen energetikai beruházásokat szükséges az ingatlanon végezni: Ez esetben két energetikai tanúsítványt elegendő elkészíteni, egyet a jelenlegi és egy továbbit a tervezett (felújított) állapotra. Ezek elkészítését vállaljuk árlistánk szerint. Teljeskörű árjegyzék - energetikai szolgáltatások > > >

2.      Ön konkrét számítások alapján szeretné megtudni, milyen korszerűsítésre lenne valóban szüksége, azaz mi a legoptimálisabb felújítás a házán. Erre szolgál Energiahatékonysági számítás szolgáltatásunk, melyről a tájékoztató anyagot az alábbi címen találja:Energiahatékonysági számítás > > >

Az Energiahatékonysági számítás eredményeképpen az egyes energetikai fejlesztések beruházási költségét és az általuk elérhető megtakarítást forintosítjuk, ezzel biztosítjuk, hogy Ügyfeleink megtalálhassák a legoptimálisabb energetikai beruházásokat. A számítás eredményeképpen nyert adatok általában alkalmasak az energetikai pályázatok mellékleteinek kitöltésére, de ezt a konkrét pályázat megismerése után várhatóan pontosítani szükséges lesz majd.

Kérjük, hogy egyedi ajánlatunk elkészítéséhez az alábbi űrlapot kitölteni szíveskedjen: Egyedi ajánlat kérése > > >


Vissza az Energetikai tanúsítvány főoldalra > > >

További energetikai szolgáltatásaink:

Lakosság > > >     Intézmény > > >     Nagyvállalat > > >


Hírlevél > >

Facebook > >

Tanúsítvány megrendelés > >

Korszerűsítés > >

Pályázatok > >
Lakossági infó oldal > >

general building contractor - english © 2009-2021 Pannon Építőműhely kft. Kapcsolat