Energetikai tanácsadás - Koncepció - Kontroll - Partnerség - Energetikai tanúsítvány

Köszöntjük a Pannon Építőműhely Kft. épületenergetika üzletágának weboldalán!

Oldalunkon intézmények, gazdasági társaságok és a lakosság számára nyújtott energetikai szolgáltatásainkról talál széleskörű tájékoztatást.

A felső menüsorból szolgáltatásaink érhetők el, a jobb oldalon található egyedi információs aloldalak pedig a különféle ügyfél csoportok számára készültek.

 Intézmény > >  

 Lakosság > > 

Gyártó cégek > >

Nagyvállalatok kötelező auditja (2012/27/EU) > >

Minden ügyfelünk számára időszerű kihívás az energiaköltségek tudatos csökkentése, az energiatakarékos megoldások megismerése. A Pannon Épületenergetika olyan megoldásokat kínál Önnek, amelyek révén lehetővé válik az energiaköltségek racionalizálása, így ügyfeleink valós és jelentős megtakarításokat érnek el! Ezen túlmutatóan a szolgáltatásaink során elkészülő műszaki dokumentációk sikeres pályázati anyagok részét képezik, illetve a törvényi előírásokat is teljes körűen kielégítik (energia audit, energia tanúsítvány, energiahatékonysági számítások).

Teljes körű energiamenedzsment szolgáltatásunk felépítése a hosszú távú együttműködés lehetőségét is biztosítja. Ennek alapja az energetikai koncepcióból és az energia kontroll rendszerből származó adatok megléte, hiszen ez esetben ismerjük valamennyi fogyasztási hely és épület elvárható és tényleges fogyasztását, tisztában vagyunk a megtakarítási potenciállal és a fogyasztói magatartással. Ezzel teremtjük meg annak lehetőségét, hogy a rendelkezésre álló adatok birtokában napi kontroll és elemzés mellett lássuk el az energetikusi feladatokat.

Energia Audit | Energetikai koncepció

Energetikai koncepciónk segítségével megtudhatja, hogy milyen sorrendben, milyen lépéseket szükséges megtennie annak érdekében, hogy gazdaságosan és környezettudatosan üzemeltethesse ingatlanjait. Energia megtakarítást eredményező átfogó energetikai koncepciónk sikerességét az alábbi munkamódszerünk biztosítja:

Energia tanácsadás - energiatakarékos építészeti és gépészeti megoldások

Teljeskörű energia menedzsment folyamata


Az energetikai koncepció átfogóan vizsgálja az épületek energiafelhasználását, feltárja az energiaveszteség jellemző forráshelyeit és mértékét, rámutat az energiatakarékos üzemeltetést lehetővé tevő megoldásokra, szükség esetén hőkamera és egyéb műszerek használatával biztosítjuk a teljeskörű épületdiagnosztikát. A felmérés eredményeként meghatározásra kerülnek:

  • az energetikailag indokolt felújítások,
  • az elérhető megtakarítások összege,
  • a korszerűsítések beruházási költsége,
  • a beruházás várható költségeinek megtérülési ideje,
  • energiatakarékos megoldások,
  • a CO2 kibocsátás csökkenésének mértéke.

Energia monitoring | Energia kontroll

Az energia kontroll rendszer alapja a teljes energiafogyasztás 24 órás nyomon követése és ezáltal a fogyasztás elemzésének lehetősége és az állandó kontroll biztosítása.

Online adatgyűjtő rendszerünk segítségével a fogyasztási és közmű adatok valós idejű gyűjtése valósul meg. Az energia kontroll rendszer által biztosított adatok felhasználásával lehetőségünk nyílik az épület energetikai és elektromos rendszerével kapcsolatos beavatkozások és szabályzások elvégzésére, így az energia megtakarítás mellett a legkülönfélébb biztonsági és kényelmi igények is kielégíthetőek.

Energia kontroll
havi fogyasztási adat
Energia kontroll
napi fogyasztási adat
Energia kontroll
órás fogyasztási adat
Energia kontroll
15 perces fogyasztási adat
Az energia kontroll rendszer által biztosított fogyasztási adatok

Több ingatlan vagy intézményhálózat esetén energetikai koncepciónk lehetővé teszi, hogy az egyes épületekre vonatkozóan fejlesztési rangsort állítsunk fel a várható megtérülési idők, a beruházás költségei vagy egyéb szempontok alapján. Kiegészítő modulként meghatározzuk az épület használattól független energetikai besorolását, azaz elkészítjük a vonatkozó energetikai minőségtanúsítványt. Az épületek teljes körű épületdiagnosztikai vizsgálatát hőkamerás és egyéb műszeres méréssel biztosítjuk.

Az energiatakarékos épületüzemeltetést elősegítő beruházások elősegítésére számos energetikai pályázat áll rendelkezésre, ezen lehetőségek optimális kihasználásához szakmai támogatást nyújtunk.
general building contractor - english © 2009-2024 Pannon Építőműhely kft. Kapcsolat